Herkese Merhaba!
Bugün çok güzel bir pazar günü :) Genelde pazar günleri bütün aile evde olur ve fırın önlerinde sıralara girilir pideler, lahmacunlar yaptırılır. E tabi durumu olanlar var olmayanlar var. Ama bu keyifli pazar gününü yaşamak için illa dışarıda yaptırmak mı gerekiyor? Tabiki hayır. Biz bugün evde kendi lahmacunumuzu yapabiliriz, hemde çok kısa sürede. Birde özellikle öğrencileri düşünerek kolay hızlı bir tarif olsun istedim. Öğrenci evlerinde fırın olmayabiliyor ve de mayalanmayı bekleyecek kadar zamanları :) O yüzden kısa süre de tavada nasıl lezzetli lahmacunlar yapabilriz gelin bakalım :)
İlk olarak; akşam eve geldik çok zamanımız yok ama canımız lahmacun yemek istedi diyelim. Hızlı bir şekilde hamur yapmamız lazım. Ben bunun için mayasız bir hamur yaptım. Çok da güzel ve lezzetli oldu. Daha önce fırında mayalı hamurla lahmacun yapımını da anlatmıştım. Orda ki mayalı hamur yapımına bakmak isterseniz
buraya tıklayabilirsiniz.
Biz şimdi mayasız hamur yapımı ile başlayalım. Hamurumuz için gereken malzemelerimiz; 2 su bardağı un, 1 su bardağı su ve tuz. Unu kaba alıp çay kaşığının yarısıyla tuz atalım. Ve yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuralım. Hamur toparlanacak kadar su koymamız gerekiyor. O yüzden bir bardak suyu birden boşaltmayalım. Hamur elimizden kurtulduğu zaman olmuş demektir. Eğer suyu çok kaçırırsanız da sorun yok biraz biraz un ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz.
İşte hamurumuz hazır.
Şimdi iç harcımızı yapalım. İç harcımız için gereken malzemeler; 150-200 gram kadar kıyma, 4 orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası ( varsa kışlık domates konservenizde olur.), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biber.
Başlangıçta soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz. Ve saydığımız bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.
Lahmacun içimizde hazır. Şimdi gelelim son noktaya. Kapaklı bir tavaya ihtiyacımız var. Ve tavamızın büyüklüğüne göre hamurumuzdan parçalar koparıp merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamurlara da iç harcımızdan koyup her yerine eşit olarak dağıtıyoruz. Hazırladıklarımızı tavaya yağ koymadan sadece tavayı biraz ısıtıp koyuyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Emin olun çok güzel pişiyor, çiğ kalmıyor. Ara ara hamurun altını kontrol edelim. Pembeleşmiş olduğunda pişmiş demektir. Bir tabağa alıp yenilerini pişirebiliriz.
İşte bu kadar :) Yanına da biraz marul, soğan ve limon ile yenmeye hazırlar. Yarım saat içinde lahmacunumuz hazır :) Umarım bugün bu tarifi uygular ve sevdiklerinizi toplayıp afiyetle yersiniz :)
HOŞÇAKALIN...
Yorumlar
Yorum Gönder