Herkese Merhaba!
Bugün sizlerle kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olacak, hem çok lezzetli hem çok pratik hem de çok şık görünen bir patates böreği tarifi paylaşacağım. Bu tarif normal patates kızartmasından çok daha az yağ ile hazırlanan ve lezzet olarak patates kızartmasına çok yakın, çok hafif bir tarif oluyor. Misafirlerinizi kahvaltıda ağırlayacaksanız bu tarifi denemenizi tavsiye ederim, çok fazla beğeni alacaktır. Hatta çocuklar için de; daha sağlıklı olduğundan dolayı hazırlanabilir. Patates kızartması kadar seveceklerdir. O zaman tarife geçelim :)
Malzeme listemiz çok az zaten :) İhtiyacımız olan malzemeler; orta boy 3 patates, karabiber, tuz, kaşar peyniri.
Gelelim bu böreği nasıl yapıyoruz... İlk olarak patateslerimizi güzelce yıkayıp soyuyoruz ve rendeliyoruz. Rende kısmında dikkat etmemiz gereken konu; patates rendelenirken çok fazla suyunu salacaktır. Biz o suyu sıktırarak süzüp ayrı bir kaba alıp işleme devam edelim. Yoksa o su pişerken işimizi zorlaştıracaktır. Sonrasın da damak tadımıza göre baharatlandırıyoruz. Bu kısım çok geniş bir skalaya sahip. Ben patates tadını çok bozmak istemediğim için sadece tuz ve karabiber kullanmayı seviyorum. Siz acı seviyorsanız pul biber ya da değişik aromalar seviyorsanız kekik, biberiye gibi baharatlarla da tatlandırabilirsiniz. Evet devam edecek olursak; rendelediğimiz patateslere baharatlarımızı ekleyip karıştırıyoruz. Patates hazır olduktan sonra istediğimiz kadar kaşar peynirini rendeliyoruz ya da küçük küçük doğruyoruz.
Baharatlandırma ve kaşar peynirini hazırlama işlemi bittikten sonra küçük boy tavamızı ocağa alalım. Tava çok hafif kızdıktan sonra iki yemek kaşığı sıvı yağ ekleyelim. Sıvı yağın kızmasına gerek yok, yağı ekledikten sonra tavayı ocağın üstünden tezgaha alalım. Patatesi eşit olacak şekilde göz kararı iki parçaya ayıralım. Bu paylardan birini tavanın zeminine eşit olacak şekilde yayalım. Ortalarında açıklık kalmazsa görüntüsü daha güzel olur ve kaşar dışarı akmaz. Bu yüzden boşluk kalmayacak şekilde özenle patatesi yayalım. Sonrasında çok kenarlara taşırmadan kaşar peynirimizi iyice yayıyoruz. En üste de kalan patatesi eşit bir şekilde dağıtıp kaşarları kapatmış oluyoruz. İşte pişmeye hazır :) Ocağa tekrar alıyoruz ve kızartmaya başlıyoruz. İlk başta tavanın ağzını kapatıp bir süre kendi kendine buharında pişmesini sağlıyoruz. Sonra ara ara altını kontrol edip kızardığını gördüğümüz anda üstüne tam oturacak bir tabak kapatıp ters çeviriyoruz. Diğer yüzü de kızarınca tavadan alıp sıcak sıcak sunum yapabilirsiniz.
İşte nefis, uzayan kaşarıyla göz dolduran patates böreğimiz hazır :) Ben aşağıdaki fotoğrafı çekmeyi unuttuğum için biraz soğumuştu o yüzden kaşarın ilk halini yakalayamadım :) Ama yine de soğuduğu zamanki halini bile göstermek istedim.
Umarım dener ve beğenirsiniz. Okuduğunuz için çok teşekkür ederim :) Sıcacık, huzurlu, lezzetli sofralarınızın olması dileğiyle;
HOŞÇAKALIN :)
Ay tam esimlik bir tarifff bu.Acayip kolaymis🖒Kahvalti da kesinnnn denerim💙Ellerinize saglik nefis gozukuyor🙌
YanıtlaSilNe mutlu bana :) teşekkürler...
SilKaşarlı patates böreği nefis görünüyor :) Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
SilOfff içim fena oldu, bir an önce sabah olsa da yapsam. Tam sevdigim gibi. Eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim, çok sevindim :)
SilBlok Keşif etkinliğime katılmışsınız. Bloğunuzu takibe aldım, teşekkürler. Benim bloğu da takib etmenizi bekliyorum. Takipçiler arasında görünmüyorsunuz.
YanıtlaSilGözden kaçırmışımdır hemen bakıyorum ...
SilG+ da takipteymişim sizi...
SilHarika bende yapıcaaaam 👍☺️
YanıtlaSilÇok sevindim :)
SilÇok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil