Herkese Merhaba :)
Size hafta sonuna girerken bayıldığım, pratik ama nefis bir tarif vermek istiyorum. Resimde de gördüğünüz gibi minicik simitleri andıran, nar gibi kızarmış çıtır çıtır simitler yapacağız. Milföy işin içine girdiği zaman her tarif aşırı kolay oluyor zaten ama bu tarif kolaylığının yanında gerekten çok lezzetli oluyor. İçeriğini de istediğiniz gibi çeşitlendirebileceğiniz için bence çok zengin bir tarif. Hem haftasonu ailenizi, kendinizi şımartmak hem de misafirleriniz için güzel bir kahvaltı sofrası hazırlamak isterseniz buyrun tarife geçelim :)
Malzemelerimiz;
1 paket milföy
3 yemek kaşığı üzüm pekmezi
Zeytin
Kaşar peyniri
Susam
Su
İlk olarak milföyleri teker teker tezgahın üzerine açıp biraz çözünmeleri için bekliyoruz. Onlar kendilerini salmaya devam ederken geniş bir tabağın içerisine pekmezi koyup sulandırıyoruz. Çok fazla su kaçırmadan sadece pekmezin o yoğun dokusunu açacak şekilde, simitleri kolay bulayabileceğimiz kıvama gelene kadar su ekliyoruz. Ayrı bir tabağa ise susam ekliyoruz. Ben simiti zeytinli ve kaşarlı yaptım. Bunun için kaşarları aşağıda gördüğünüz gibi uzun ince şekilde doğradım. Zeytinleri de çekirdeklerinden ayıklayıp hazır ettim.
Bütün malzemelerimiz hazır olduğu ve milföylerin buzu çözüldüğü zaman yapmaya başlayabiliriz. Bu arada başlamadan tepsinize yağlı kağıdı serin :) Aşağıda şeklini de gösterdiğim gibi milföyleri olan çizgisinden değilde dikey şekilde 2 ye kesiyoruz. Her bir milföyden uzun dikdörtgen parçalar elde ediyoruz. Sonra her birinin içerisine kaşar peyniri ve zeytinleri dizip, hamuru karşılıklı uçlarından yapıştırıyoruz. Sonra da halka şekli verip önce pekmezli suya sonra da susama bulayıp tepsiye diziyoruz. Eğer simit şekli vermeye üşeniyorsanız ya da zamanınız az ise böyle çubuk şeklinde de pişirebilirsiniz. Ben öle de denedim çok eğlenceli oldular :) Bütün milföylere aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısınmış 180 derece fırına sürüyoruz.
Yukarı da da gördüğünüz şekilde nar gibi kızarıp, şişip, çatladıklarında olmuş demektir. Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ederim. Soğuduğu zaman da çok lezzetli oluyorlar ama sıcak sıcak erimiş kaşarı ile herkes tadına bayılacaktır :)
İşte bugün ki tarifim böyleydi. Umarım sizlerde beğenir ve bana yorum bırakmayı unutmazsınız. Herkese mutlu, huzurlu, bereketli sofralar diliyorum...
HOŞÇAKALIN :)
Ellerine sağlık nefis gözüküyor 👏
YanıtlaSilGüzel görünüyor simitler elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Sil