Herkese Merhaba :)
Bayrama çok az kaldığı için hazırlıklar başlamıştır. Hatta temizlikler bitmiş bile olabilir. Sıra geldi misafirler için bayram tatlıları, dolmaları, börekleri hazırlamaya :) Bayram zamanları da çok telaşlı olduğu için anlık yapabileceğimiz pratik ve lezzetli tariflere ihtiyacımız var diye düşünüyorum. Önce ki gün çok kolay bir kadayıf tatlısı tarifi paylaşmıştım. Onun tarifi için de
buraya tıklayabilirsiniz. Börek için de en güzel böreklerden biri olan su böreğini düşündüm. Çünkü bu gerçeği kadar zor değil ve onun kadar lezzetli :) Neden kolayını yapmayalım değil mi :) İçi kesinlikle yapış yapış olmuyor. Kat kat, tel tel dökülüyor ve tadı çok lezzetli oluyor. Ben bir çok kolay su böreği tarifi denedim bu zamana kadar ama buna herkes bayıldı. Bence misafirleriniz hazır mı sen mi açtın diye soracak :) O zaman buyrun tarife geçelim...
Malzemelerimiz;
6 adet hazır yufka
4 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 şişe soda
3 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Çörek otu
İç harcı için ; arzu ettiğiniz bir peynir ( ben beyaz peynir kullandım.), maydanoz ve tuz.
Öncelikle tereyağını bir tavaya alıp eritiyoruz. Ayrı bir kapta oda sıcaklığında beklettiğimiz süt, soda, tuz, yumurta ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Tereyağı eridiği zaman içine ilave edip karıştırıyoruz. Süt hariç diğer malzemelerin soğuk olmaması çok önemli. Soğuk olduğu zaman erittiğimiz tereyağı donuyor ve topak topak kalıyor. Bu bizim böreğimizin ara sosu olacak.
Başka bir kabın içerisinde peyniri ve ince kıydığınız maydanozu karıştıralım. İç harcına da biraz tuz ilave edip iyice karıştırıyoruz. İç harcın miktarı da tuz miktarı da siz nasıl isterseniz öyle ayarlayabilirsiniz. İçi bol seviyorsanız ya da tuzlu seviyorsanız ona göre miktarı arttırıp azaltabilirsiniz. Gelelim yapım aşamasına.
Fırın tepsimizin tabanına biraz sıvı yağ sürelim ve bir adet yufkayı şekilde ki gibi serelim. Birinci yufkanın üzerine hazırladığımız sostan bir kaç kaşık döküp yayalım. Sonrasında tezgahın üzerine bir adet yufka serip iç harcımızdan aşağıda gördüğünüz gibi her yerine gelecek şekilde paylaştıralım. Sonra bir uçtan diğer uca kadar büzüştürüp tepsiye alalım. Bu aşamayı aşağıda ki videodan görebilirsiniz. En üst kata 1 adet yufka ayırıp diğer yufkalara aynı büzüştürme işlemini yapıp tepsiye dizelim.
Bütün dizme işlemi bittiği zaman sosumuz ile bütün içini ıslatıyoruz. Eşit bir şekilde ıslatmaya dikkat edelim ki her yeri aynı lezzet ve kıvamda olsun. Sosumuzdan biraz üstü için ayırıp kalan hepsini içine dağıtabiliriz. Son kalan yufkayı tepsi boyutunda kesip kapak çıkaralım. Yan çıkan parçaları içine büzüştürüp sıkıştıralım. Kapağı kapatıp ilk katın yan kısımları ile kapatalım ve üzerine kalan sosu sürelim. İstediğimiz gibi dilimleyip üzerini streçle örtüp buzdolabına atalım. Bu tarifin püf noktası bir gün dolapta bekletmek. Gerçekten anında yapıp pişirmek ile bekletip pişirdiğiniz çok farklı oluyor. Bir gün bekleyip o sosu çektiği zaman harika bir lezzet yakalayacaksınız. Hiç olmazsa 4-5 saat dinlenmesi için önceden yapın derim :) Ertesi gün pişireceğiniz zaman üzerine çörek otu döküp 200 derece de önceden ısınmış fırına atıp kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Veee bayramda misafirlerinizi mest edecek böreğiniz hazır :) Muhakkak deneyin gerçekten bayılacaksınız. Umarım beğenirsiniz. Herkese şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum...
HOŞÇAKALIN :)
Bayramın vazgeçilmez ikramı :)
YanıtlaSilEvet😊bu tarifte aşırı işimi kolaylaştırıyor💞
SilBõreğinizi denedim harika oldu herkes bayıldı teşekkür ederim 🌹👏😊
YanıtlaSilÇok sevindim ben teşekkür ederim😊💞
Sil