Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

RESİMLİ ANLATIM-TAZE FASULYE TARİFİ


Herkese Merhaba! Bugün ki yazıma hoşgeldiniz :)

          Bugün eminim çoğumuzun en sevdiği sebze yemeklerinden biri olan taze fasulye tarifini anlatıyorum.Çoğunuz için bu tarif çok kolay olabilir ama yemek serüvenine yeni başlayanlar için çok komplike olabiliyor. Bende özellikle ilk başlayanlar için olabildiğince açıklayıcı, resimlerle anlatmaya çalıştım. Hadi o zaman tarife geçelim :)

          İlk olarak gerekli olan malzemelerimizi sayalım.
-1 kg taze fasulye
-2 adet küçük ya da 1 adet orta boy soğan
-Yarım yemek kaşığı domates salçası 
- Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ


          Başlangıç olarak fasulyelerimizin baş kısımlarını kırarak ya da bıçak yardımıyla keserek ayıklıyoruz. İstediğimiz büyüklükte kırıyoruz ve bol su ile yıkıyoruz. Sonrasında varsa bir orta boy soğan yoksa iki küçük soğanı ince ince küpler halinde doğruyoruz. 


          Bütün malzemeleri hazırladıktan sonra görselde ki gibi bir tencereye yağımızı koyuyoruz. Yağımız ısınınca soğanları tencereye alıp güzelce kavuruyoruz. Soğanların o ilk çiğ rengi döndüğünde, solmaya başladığında salçamızı da ekleyip ikisini bir karıştırarak kavuruyoruz.

          Eğer bu tarifi yazın güzel domateslerin olduğu zamanlarda yaparsanız; salçayı biraz daha azaltıp orta boy domatesin kabuklarını soyup, küp küp doğrayıp salçadan sonra ekleyebilirsiniz.

          Kavurma işlemi bitince yıkanmış fasulyelerimizi tencereye ekliyoruz ve bir alt üst ettikten sonra kapağını kapatıp onunda kavrulmasını bekliyoruz. Fasulyenin çiğ kokusu çıktığı zaman resimde gördüğünüz gibi hafif üzerine çıkacak kadar su ekliyoruz. Kapağını kapatıp kaynamasını bekleyelim, kaynadığı zaman altını kısıp pişmeye bırakalım. Fasulyemiz pişene kadar devamlı suyunu çekecek ve pişmediyse biz yeniden su eklemesi yapacağız. Bu yüzden pişene kadar hiç tuz eklemiyoruz sadece pişmesine yakın ekleme yapacağız.

          Fasulyenin pişip pişmediğini çatal testi yaparak, yumuşama var mı diye kontrol ederek yapacağız. Yumuşama yoksa suyu azaldıysa tekrar su ekleyeceğiz. Baktınız ki gayet yumuşadı, yenecek kıvama geldi o zaman tuzunu ilave edip biraz daha pişirip altını kapatabilirsiniz.


İşte bu kadar... Fasulyemiz güzel sofralarda yerini almak için hazır :) Umarım açıklayıcı olmuştur. Aklınıza takılanları aşağıya yorum bırakarak sorabilirsiniz. 
Herkese Afiyet Olsun :)








Yorumlar

  1. Hi dear, I just found your blog. It's amazing.
    Follow for follow? I already follow you. <3

    Check my blog: salyaves.blogspost.com

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar