Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

YAŞ PASTA TADINDA KOLAY TART KEK


Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle yapımı oldukça kolay, hem de görüntüsüyle beğenileri toplayan bu kek tarifimi paylaşmak istiyorum. Kek dediğime bakmayın tam bir yaş pasta gibi oluyor kendileri :) Yapımı çok kısa sürüyor ve lezzeti vereceğim ölçülerle tam kıvamında oluyor. Hadi malzemelere geçelim :)

Kek için malzemeler;

 2 adet yumurta
2 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin


Krema için malzemeler;

Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 paket vanilin
1 paket krem şanti


Üzeri için; çikolata sos.

Malzemeleri de saydığımıza göre yapılışına geçebiliriz. İlk olarak kek hamurunu yapmakla başlayalım. Bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri, şekerler güzelce eriyene kadar çırpalım. Sonrasın da süt ve sıvı yağı ekleyip bir tur daha çırpalım. Unu eklemeden önce kakaoyu içine ekleyip karıştıralım. Kakao biraz fazla koyulaştırabildiği için katılaşma durumuna göre un eklememizi yaparız. Kakaoyu da ekleyip güzelce karıştırdıktan sonra bir elek yardımıyla bir bardak unu kabartma tozuyla birlikte eleyelim. Kek hamurunun kıvamına bakalım. Eğer ne çok akışkan ne de çok koyu olmadıysa tamam demektir. Ama biraz daha cıvıksa un eklemeye devam edip güzelce karıştıralım. Kıvamını tutturduğumuz da kek hamurumuz hazır demektir. Tart kalıbımızı margarin ile güzelce yağlıyoruz. Sonrasında kek hamurunu içine ekleyelim. Dağıtma işlemini aşağıda ki videoda gösterdiğim gibi yaparsanız eşit dağılacak ve bütün hava kabarcıkları çıkacaktır. Kek hamurunu önceden ısınmış 180 derece fırında pişirmeye verebiliriz. Kürdan testi yapıp kürdan temiz çıktığında kekimiz olmuş demektir. Fırından çıkarıp soğumaya bırakabiliriz.




Kekimiz pişmeye devam ederken biz kremamızı hazırlayabiliriz. Bir tencereye krem şanti ve vanilin hariç tüm malzemeleri ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Krema kaynamaya yakın koyulaşmaya başlayacaktır. Çok çabuk dibi tutabiliyor bu yüzden karıştırmayı hiç bırakmayın derim :) Kaynadığı zaman ocaktan alıp içerisine vanilini ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.




Kekimiz ve kremamız soğuduğu zaman, kremanın içine bir paket krem şantiyi döküp güzelce çırpıyoruz. Çırptıkça krema daha akışkan daha pürüzsüz bir kıvam alacaktır. Her şey hazır olduğuna göre kekimizi ters çevirip kremayı kekin ortasına eşit bir şekilde dağıtalım. Bu aşamalar aşağıda ki videoda da var zaten. Üzerinin süslemesini de yaptıktan sonra dolapta biraz dinlendirip servis edebilirsiniz.



İşte bu kadar, kekimiz hazır :) Kesilmiş halinin de fotoğrafını aşağıya ekledim. Umarım beğenirsiniz.



HOŞÇAKALIN :)

Yorumlar

  1. Görüntü şahane...Eminim tadı da aynen öyledir :)

    YanıtlaSil
  2. Büyük blog keşif etkinliğinden geliyoruz.

    Sizi de blogumuz ikizgezegen.blogspot.com.tr ye bekleriz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz😊sizi zaten takipteydim bende her zaman beklerim😊

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar