Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

ELEKTRİKLİ CEZVEDE KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ YAPILIŞI


Herkese Merhaba!

          Bugün sizlerle aslında hiç aklımda olmayan, ama bazı arkadaşlarımın " Nasıl köpüklü yapıyorsun bizim ki öyle olmuyor" demesi üzerine sadece onlara değil nasıl yapıyorsam sizlere de anlatmak istedim. Ben üniversitede yurt odasında yaptığımdan beri hep aynı şekilde kullanıyorum bu aleti ve hep de iyi sonuç alıyorum. Bence çok pratik ve çok lezzetli kahvesi oluyor. Bekar erkekler için bile çok ideal bir makine.


          Daha önceleri bu makine hakkında ki yorumlarımı paylaşmıştım. Onu okumak isteyenler buraya tıklayabilir. Normal cezvede bol köpüklü kahve yapmanın püf noktalarını paylaştığım yazıma da buradan gidebilirsiniz. Bugün de nasıl kahve yapıyorum ona bakalım.

          İlk olarak fincanlarla suları ölçerek cezveye suları ekliyorum. Sonra her fincan için 2 çay kaşığı kahve ve orta şekerli için 1 şekerli için 2 çay kaşığı şeker ekliyorum. Cezveyi çalıştırmadan önce hepsini iyice karıştırıyorum. Bu arada bu tarz aletler kullanırken tahta ya da plastik bir kaşık kullanmanızı öneririm. Ne de olsa elektrikli, elektrik çekebilir biz dikkatli olalım. Güzelce karışınca makineyi çalıştırıyorum ve başından hiç ayrılmıyorum. Çünkü çok hızlı yaptığı için hemen taşabiliyor. Ara ara da karıştırıyorum. Kaynamaya başladığını anladığım an makineyi kapatıyorum. Köpürürken dışarı taşabiliyor. Kapattıktan sonra bile ısısıyla köpürmeye devam ediyor. Sonrasında köpükleri fincanlara paylaştırıp kahveleri döküyorum. 







İşte tek yaptığım bu ve hep de güzel kahveler elde ediyorum. Sizin de bizlere farklı tavsiyeleri olursa lütfen yorumlara bırakın.



AFİYET OLSUN :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar