Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

FIRINI OLMAYANLAR İÇİN PRATİK TAVADA LAHMACUN YAPILIŞI


Herkese Merhaba!

Bugün çok güzel bir pazar günü :) Genelde pazar günleri bütün aile evde olur ve fırın önlerinde sıralara girilir pideler, lahmacunlar yaptırılır. E tabi durumu olanlar var olmayanlar var. Ama bu keyifli pazar gününü yaşamak için illa dışarıda yaptırmak mı gerekiyor? Tabiki hayır. Biz bugün evde kendi lahmacunumuzu yapabiliriz, hemde çok kısa sürede. Birde özellikle öğrencileri düşünerek kolay hızlı bir tarif olsun istedim. Öğrenci evlerinde fırın olmayabiliyor ve de mayalanmayı bekleyecek kadar zamanları :) O yüzden kısa süre de tavada nasıl lezzetli lahmacunlar yapabilriz gelin bakalım :)


İlk olarak; akşam eve geldik çok zamanımız yok ama canımız lahmacun yemek istedi diyelim. Hızlı bir şekilde hamur yapmamız lazım. Ben bunun için mayasız bir hamur yaptım. Çok da güzel ve lezzetli oldu. Daha önce fırında mayalı hamurla lahmacun yapımını da anlatmıştım. Orda ki mayalı hamur yapımına bakmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

Biz şimdi mayasız hamur yapımı ile başlayalım. Hamurumuz için gereken malzemelerimiz;  2 su bardağı un, 1 su bardağı su ve tuz. Unu kaba alıp çay kaşığının yarısıyla tuz atalım. Ve yavaş yavaş suyu ekleyerek yoğuralım. Hamur toparlanacak kadar su koymamız gerekiyor. O yüzden bir bardak suyu birden boşaltmayalım. Hamur elimizden kurtulduğu zaman olmuş demektir. Eğer suyu çok kaçırırsanız da sorun yok biraz biraz un ekleyerek hamuru toparlayabilirsiniz.


İşte hamurumuz hazır.

Şimdi iç harcımızı yapalım. İç harcımız için gereken malzemeler; 150-200 gram kadar kıyma, 4 orta boy soğan, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası ( varsa kışlık domates konservenizde olur.), 2 yemek kaşığı sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biber.

Başlangıçta soğanı ve sarımsakları rendeliyoruz. Ve saydığımız bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz.


Lahmacun içimizde hazır. Şimdi gelelim son noktaya. Kapaklı bir tavaya ihtiyacımız var. Ve tavamızın büyüklüğüne göre hamurumuzdan parçalar koparıp merdane ile açıyoruz. Açtığımız hamurlara da iç harcımızdan koyup her yerine eşit olarak dağıtıyoruz. Hazırladıklarımızı tavaya yağ koymadan sadece tavayı biraz ısıtıp koyuyoruz ve kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Emin olun çok güzel pişiyor, çiğ kalmıyor. Ara ara hamurun altını kontrol edelim. Pembeleşmiş olduğunda pişmiş demektir. Bir tabağa alıp yenilerini pişirebiliriz.






İşte bu kadar :) Yanına da biraz marul, soğan ve limon ile yenmeye hazırlar. Yarım saat içinde lahmacunumuz hazır :) Umarım bugün bu tarifi uygular ve sevdiklerinizi toplayıp afiyetle yersiniz :)

HOŞÇAKALIN... 



Yorumlar

Popüler Yayınlar