Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

FIRINDA KÖFTE YEMEĞİ YAPILIŞI



   Herkese Merhaba!

           Bugün sizlere misafirlerimiz için vazgeçilmez tariflerimizden olan fırında köfte yemeğini paylaşmak istedim. Bu tarif hem çok lezzetli hem çok şık görünen, özellikle misafirimiz olacağında yapabileceğimiz ideal bir tarif.Gelin hep beraber yapalım…



          Bu tarif için gereken malzemelerimiz ile başlayalım.


Köfte için
300 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
ekmek içi ya da galeta unu
nane, karabiber ve tuz


Köfteler dışında; 4 adet patates, 5-6 biber, 3-4 diş sarımsak, maydanoz ve 2 kaşık domates salçası.

Tarifimiz için gereken malzemelerimiz bu kadar. Gelelim yapılışına. İlk olarak patateslerimizi halka halka doğrayıp biraz yağ, kekik ve tuzla karıştırıp fırın kabımıza diziyoruz. Sonrasında 180 derece ısınmış fırında biraz pişiriyoruz. 


Patateslerimiz pişerken, köfte harcımızı hazırlayalım. Soğanı ve sarımsağı rendeleyip verdiğim bütün malzemeleri iyice yoğuruyoruz. Köftelerimize şeklini verip bir tavada önlü arkalı biraz kızarana kadar pişiriyoruz. Çok fazla pişmesine gerek yok. Çünkü son olarak hepsini fırında pişiricez.


Köfteler kızarınca bir tabağa alıp köfte tavasında salçamıza biraz su katarak sosumuzu hazırlıyoruz. Eğer seviyorsanız kıydığımız maydanozlardan birazını sosa karıştırabilirsiniz. Eğer kışlık domates konservesi yaptıysanız salça yerine onu kullanabilirsiniz. Ben kendi domates konservemi kulandım. Köftenin yağında hazırladığımız sos ve de patatesler hazır olunca fırın tepsimize hepsini diziyoruz. Şekilde gösterdiğim gibi en alta patatesleri üstüne köfteleri, aralara biberleri kesip koyuyoruz. Domatesiniz varsa kabuğunu soyup halka halka doğrayıp en üste dizebilirsiniz. EN üste de maydanozları ince ince kıyıp serpiştiriyoruz. Son olarak da hazırladığımız sosu üstüne döküyoruz ve önceden ısınmış olan fırınımıza atıyoruz.






İşte hazır. Herkese afiyet olsun :) 






Yorumlar

Popüler Yayınlar