Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

~HİNDİSTAN CEVİZLİ LOKUM KEK TARİFİ~


Herkese merhaba :)

       Bugün sizlerle görünüşü çok tatlı, nefis ve pratik olan lokum kek tarifimizi paylaşıyorum.İlk görenler bu görüntüyü nasıl verdin diye hemen incelemeye, tahminlerde bulunmaya başlıyor :) Aynı zamanda da çok hafif ve lezzetli olduğu için bu tarifi çok severek yapıyorum. Aslında yapılışı, bu görüntüyü vermek çok kolay. Hadi gelin başlayalım.



          Kekimiz için gereken malzemeler resimde de gördüğünüz gibi 4 yumurta, 1 bardak + yarım bardak un, 1 bardak şeker, 1 ay bardağı sıvı yağ, br çay bardağı süt, vanilin ve kabartma tozu. Kek için bütün malzememiz bu. 
    
          İlk olarak yumurtalar ve şekeri (şekerler iyice eriyene kadar) çırpıyoruz. İstediğimiz kıvama gelince sıvı olan malzemelerimizi yani sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Sonrasında bir elek yardımıyla un+kabarta tozu+vanilin karışımını eleyerek ekliyoruz.(Bu işlem unun topaklanmasını önleyecektir.) Kekimiz fırına vermeye hazır. Dikdörtgen ya da kare borcamınız varsa ona yoksa fırın tepsinize biraz yağ sürüp kek hamurunuzu döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırına veriyoruz.

          Kekimiz pişerken çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Bunun için gerekli malzemeler;


1 bardak süt, 1.5 yemek kaşığı kakao, 1 çay bardağı toz şeker.
Üzeri için; hindistan cevizi

          Çikolata sosumuzu yapmak için sütü kakao ve şekeri bir tavaya alıp karıştırarak ocakta pişiriyoruz. Kaynamaya başladığı zaman kapatıp soğumaya bırakıyoruz.


               Kekimiz pişince ilk sıcaklığının çıkmasını bekliyoruz ve aşağıda gösterdiğim şekilde karelere ayırıyoruz. Sadece dikkat etmemiz gereken en dış çerçeveyi incecik keserek çıkarmak. Oralar sert olacağı için sosu içine çekmesi zor oluyor.



          Bu şekilde küçük küplere ayırdıktan sonra son adıma geçiyoruz. Bir tabağa hindistan cevizini dökelim.

          Sonra aşağıda gösterdiğim gibi kek parçalarının dört kenarını ilk önce sosa, sonrasında hindistan cevizine buluyoruz. Servis tabağımızın tabanına da biraz hindistan cevizi serpip sunum yapabiliriz.




İşte lokum keklerimiz hazır :) Sormak istediğiniz bir şey olursa yorumlara yazın bekliyorum. Umarım beğenirsiniz.
AFİYET OLSUN :)






Yorumlar

Popüler Yayınlar