Herkese Merhaba :)
Bugün sizlerle gördüğünüz sevimli ayrıca çok lezzetli olan kurabiyelerimi paylaşacağım :) Bu kurabiyeler ne taş gibi kıtır kıtır oluyor ne de çok un gibi dağılıyor. Kıvamı, dokusu oldukça yerinde olan tatlı kurabiyelerin şekilleri de çok eğlenceli olduğu için sunum açısından da çok keyifliler. O zaman lafı daha fazla uzatmadan malzemelere geçelim.
Malzemelerimiz;
250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı kakao
5 su bardağı un (200 ml'lik bardak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
İlk olarak oda sıcaklığında ki margarin ve yumurtayı yoğuruyoruz. İçerisine sıvı yağı ve pudra şekerini katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasın da kabartma tozu ve vanilini ve biraz un katıp yoğurmaya başlıyoruz. Unu azar azar ekleyerek giderseniz daha kontrollü olacak ve daha kolay yoğurulacaktır. Hamur toparlanıncaya kadar un katıp yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur elden kurtulduğu ama sert olmayan yumuşak bir hamur elde ettiğimizde olmuş demektir. Olduğu zaman hamuru yaklaşık olarak iki eş parçaya ayıralım ve bir parçasını dışarı alalım. Diğer kalan parçaya kakaoyu ekleyip iyice yedirene kadar yoğuralım. Oldu ki kakao fazla geldi ve hamur çok sertleşti. O zaman birazcık sıvı yağ ekleyip yoğurmaya devam edin hamur yumuşayacaktır. İşte iki renk hamurumuz hazır. Aşağıda ki videodan da yapım aşamasını takip edebilirsiniz.
Hamurlarımız hazır olduktan sonra hamurları tezgahta aşağıda ki gibi parçalara bölebilirsiniz. Böylece daha kolay eş yuvarlaklar elde etmiş oluyoruz. Parçaların her birini eşit büyüklükte, yaklaşık fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Daha sonra resimlerde olduğu gibi çiçek oluşturacak şekilde diziyoruz. Siz bu işlemi direk fırın tepsiniz de yapabilirsiniz. Ben daha net gözüksün diye tezgahta yaptım fakat tepsiye alması biraz zor oldu, şekilleri bozuldu :) Bu arada fırın tepsinizi yağlamanıza ya da yağlı kağıt sermenize gerek yok. Ben hiçbir şekilde tepsiye işlem yapmadan yerleştiriyorum ve asla yapışmıyor. Neyse şekilleri verdikten sonra bir kürdan yardımıyla çanak yapraklarını ve orta tomurcuğunu süsleyebilirisiniz.
Bütün süslemeler bittikten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Üstleri kızarmadan kurabiyelerin altı pembeleştiği zaman fırından alabilirsiniz. O zaman pişmiş demektir.
Çok şeker değiller mi :) Umarım sizlerde beğenirsiniz. Bir sonra ki tarifte görüşmek üzere...
HOŞÇAKALIN :)
Yorumlar
Yorum Gönder