Herkese Merhaba :)
Bir hamur kızartmasından daha ne isteyebiliriz ki diyeceğimiz bir tarifle sizlerleyim :) Kim istemez ki yediği hamurun yağ çekmemesini ya da mayalamaya gerek kalmadan hemen yapabilmeyi. Bu tarifte tamamen bu isteklerimizin hepsini karşılıyor. Diğer hamur kızartmaları gibi yağ çekmediği için de çok hafif bir pişi oluyor.
Bu tarifi yapmaya geçmeden önce birkaç püf noktası vermek istiyorum ki pişimiz daha pufur pufur olsun. İlk olarak kullanacağımız yumurta ve yoğurdun oda sıcaklığında olması gerekiyor. Ayrıca hamura yavaş yavaş un ekleyelim çünkü hamurumuzun ele yapışan bir kıvamda kalması gerekiyor. Çok kuru un dolu bir hamur olmamalı. Bir de açma işlemi sırasında çok unla açmamamız lazım, oklavaya yapışmaması için çok az unlayarak yapalım. Bir de kendine gelmesi için sofrayı kurana kadar bir 15 dk üzerini bir bez ile kapatıp bekletelim. Bunları yaparsak daha güzel daha pofidik pişilerimiz olacaktır.
Pişi hamuru için malzemeler;
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için bol sıvı yağ
Yapılışına geçecek olursak oda sıcaklığındaki yoğurt ve yumurtayı bir kap içinde karıştıralım. Sonra içine tuz ve karbonatı ekleyip tekrar karıştıralım. Azar azar un ilave ederek hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru hazırladığımız zaman üzerini kapatıp 15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamuru tezgaha alıp çok un kullanmadan çok ince olmayacak şekilde açın. Sonrasında bir bardak yardımıyla hamurdan parçalar kesin. Derin bir tencereye bol sıvı yağ koyup kızdıralım. Kızan tavaya 4-5 adet hamur atalım ve hamurun yağın içinde pişmesini sağlayalım. Eğer hamurların üzerine yağ gelmiyorsa bir kaşık yardımıyla üzerine kızgın yağdan atalım. Bu daha iyi kabarmasını sağlayacaktır. Önlü arkalı çevirerek güzelce kızartalım. Kızaran hamurları servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
İşte yağ çekmeyen ve mayasız pişilerimiz afiyetle yenmeye hazır. Biz afiyetle yiyoruz ,çok seviyoruz umarım sizler de dener ve beğenirsiniz.
HOŞÇAKALIN :)
hımmm bi kahvaltı için yapılır büyük keyifle yeniiir :)
YanıtlaSil