Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

**EVDE BOL KÖPÜKLÜ KAHVE YAPILIŞI**

evde-köpüklü-latte

Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle dışarıda içtiğimiz bol köpüklü nescafe veya latteleri evde nasıl yapabileceğimizi anlatmak istiyorum. Oldukça kolay bir iki yöntemi var. Misafirleriniz için de hızlı bir şekilde hem görsel olarak şık hemde lezzet olarak harika bir kahve hazırlayabilirsiniz. Gördükleri anda bile övgüleri toplayacağınıza eminim :) Buyrun tarife geçelim :)

Malzemelerimiz;
(2 kişilik olarak)

1,5 çay bardağı süt
2 tatlı kaşığı dolusu granül kahve
2 çay bardağı su

NOT; Eğer daha latte gibi sütlü ve kahvesi az bir kahve elde etmek istiyorsanız verdiğim ölçülerdeki sütü arttırıp kahveyi azaltabilirsiniz. Ayrıca ben sert sevdiğim için kahveyi çok ve şekersiz yapıyorum. Siz şekerde ilave edebilirsiniz.



Köpüğümüzün yoğun kıvamlı bir hal alması için sütün sıcaklığı önemli. Bu yüzden sütümüzü cezveye alıyoruz ve ısıtmaya başlıyoruz. Çok az bir süt olduğu için çabuk ısınacaktır. Kaynamadan ocaktan almamız gerekiyor yoksa baloncuk olmuş gevşek bir köpük elde ederiz. Isınması yeterli. Isıttığımız sütü varsa french press makinesine alıyoruz ve hızlı bir şekilde devamlı press yapıyoruz. Zaten göreceksiniz sütün hacmi hemen artmaya yoğunlaşmaya başlıyor. Aşağıda da gösterdim, sütün miktarı iki katından fazla oldu bittiğinde. Ve sıvısı çok az kalıyor, çoğu köpük oluyor. Tamda istediğimiz gibi yani :) 

Eğer bu makineden yoksa şart mı tabii ki değil. Herhangi bir cam kavanoza sütü alıp ağzını kapatıp hızlı hızlı çalkalarsanız yine köpürecektir. Ama french press ile olduğu gibi koyu kıvamlı olmuyor biraz daha gevşek oluyor. 




Köpük hazır olduktan sonra sunum yapacağımız bardaklara bölüyoruz. Sonrasında suyumuzu ısıtıp içerisinde granül kahveyi çözdürüyoruz. Bu esnada dediğim gibi içerisine şeker ilave edebilirsiniz. Güzelce erittiğinizde kahveyi bardaklara, köpüğün ortasından yavaşça dökerek bölüştürüyoruz. Köpüğü çok dağıtmadan dökersek köpük sönmez ve dağılmaz.




İşte bu kadar bol köpüklü kahvemiz hazır :) Dediğim gibi miktarlar tamamen nasıl bir kahve içmek istediğinize bağlı. Sütlü hafif bir kahve isterseniz mikrtarları değiştirebilirsiniz. Ama sert, şekersiz kahve sevenler bu ölçülerle yaparsa bayılacaktır :) En son üzerini çikolata sos ya da biraz kahve ile süsleyip servis edebilirsiniz. Umarım beğenmişsinizdir. Bir sonra ki yazıda görüşmek üzere...

HOŞÇAKALIN :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar