Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

YALANCI İŞKEMBE ÇORBASI :)

çorba-tarifleri

Herkese Merhaba :)

Belki de şimdiye kadar hiç denemediğiniz ve denemeyi asla düşünmediğiniz işkembe çorbasının masumu ile karşınızdayım. Eğer işkembenin kendisinden dolayı çorbayı denemeye yanaşmıyorsanız bu tarifi kesinlikle deneyin derim :) Hem evinizde işkembe çorbası içenler hemde siz kesinlikle bayılacaktır. Ben ekşi ve sarımsak sosla yapılan çorbaları çok beğeniyorum ama işkembe çorbasının etini şimdiye kadar hiç yemedim. Bende madem öyle aynı sosu tavuk kullanarak değerlendiririm afiyetle gönül rahatlığıyla içerim dedim :) Ve sonuç mükemmel oldu. Sizde sarımsaklı ekşili tarifleri beğeniyorsanız buyrun tarife hemen geçelim :)




Malzemelerimiz;

Yarım tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı sirke
4 iri diş sarımsak
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 bardak su

Öncelikle tencereye suyu ilave edip tavuk göğsünü içine atalım ve haşlamaya başlayalım. Tavuk iyice haşlanıncaya kadar sosumuzu hazırlayalım. Geniş bir kasede unu, pul biberi ve tuzu az bir su ile açalım. İçerisine de sarımsakları rendeleyip sirkemizi ilave edip iyice karıştıralım. Bu bizim çorbamızın terbiyesi olacak.



Tavuk göğsü haşlandığı zaman ocağın altını kapatıp tavuğu çıkaralım ve didelim. Küçük küçük dittiğimiz tavukları haşladığımız suyun içerisine tekrar atalım. Bu esnada biraz lezzetlendirmek için bir tatlı kaşığı tereyağı ilave ediyorum. İstemezseniz ya da yoksa atmayabilirsiniz. Suyumuz kaynadığı zaman hazırladığımız terbiye sosumuzu karıştırarak suya ilave ediyoruz. Tekrar kaynayıncaya kadar sürekli karıştırıyoruz. Ve kaynadığı zaman çorbamız hazıııııır :)





Bu haliyle bile enfes bir çorba oluyor ve işkembe çorbası sevenler bile bu çorbaya bayılıyor. Ben sofraya ayrıyeten bir kaseye sarımsak rendeleyip, sirkeyle beraber koyuyorum. Ekşisi sarımsağı az gelenler oradan takviye yapabiliyor ve ben her zaman daha fazla ekliyorum :) Umarım işkembe çorbası hiç içmeyenleriniz bu tadı bilmeyenleriniz denersiniz. Bence bayılacaksınız. Yani umarım öyle olur :) Yorumlarınızı bekliyorum. Diğer çorba tariflerimi görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Bir sonra ki yazımda görüşmek üzere...

HOŞÇAKALIN :) 


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar