Herkese Merhaba :)
Bugün sizlerle çoğumuzun hayır diyemeyeceği, ülkemizin nimetlerinden biri olan iskenderi evde nasıl hazırladığımı paylaşmak istiyorum. Hazır dondurulmuş dönerleri alıp da yapanlar var ama ben pek hazır dönerlerin tadını sevemiyorum ve de dışarıdakilere hiç benzemiyor bence. Biz bu tarif için daha önce de paylaştığım marine edip buzluğa attığım eti kullanacağım. O marinenin de verdiği lezzet sayesinde tıpkı hazır yediğimiz iskender dönerlere benziyor. Marine tarifimi ve yöntemimi
buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. İster benim gibi önceden marine ettiğiniz et ile isterseniz de taze marinesiz et ile bu iskenderi evde yapabilirsiniz. Ama kesinlikle marine edilmiş et ile denemenizi tavsiye ederim. Yapılışı oldukça kolay.
Malzemelerimiz;
Kırmızı et
1 adet bazlama ekmek
Tereyağı
İlk olarak iskenderin altı için kullanacağım bazlamayı hazırlıyorum. Bazlama ekmeği ortadan ikiye ayırıp minik minik küpler halinde doğruyorum. Doğradığım parçaları fırın tepsisine alıp üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürüyorum. Sonrada 180 derecede ısıttığım fırına atıyorum. Çok fazla kurutmak istemediğim için kontrol ederek kıtır olmadan alıyorum. Alt pidemizi hazırladığımıza göre etimizi hazırlamaya geçebiliriz. Daha önceden marine edip hazırlamış olduğum etimi buzluktan çıkarıyorum. Çözünmesine izin vermeden daha buzluyken aşağıda ki gibi ince ince doğruyorum. Önceden hazırladığım bu eti iç içe sardığım için tavada çözündüğünde ince ince döner gibi oluyor. Sonrasında ızgara tavamı ocağa alıp tavayı biraz kızdırıyorum. Tavaya çok az sıvı yağ koyup kızdığında ince ince doğradığım etleri tavaya alıyorum. Ben marine ettiğim için baharat eklemiyorum sadece pişmesine yakın biraz tuz ilave ediyorum. Etlerimiz güzelce kızardığı zaman hazır demektir. Sonraki işlem sadece sunum. Alta hazırladığımız pideleri, üzerine eti ve domates sosunu, dilerseniz de yanına yoğurt, patates, biber ile servis edebilirsiniz.
İşte iskenderimiz hazır :) Eğer benim gibi önceden buzluktan etinizi çıkarmıyorsanız taze ete de o bahsettiğim yazımdaki marine işlemini tuzda ekleyerek yapıp, sadece 5-6 saat bekletip yine bu döneri yapabilirisiniz. Gerçekten bu marine sosu ile hazırladığım iskender bu zamana kadarkilerin en güzeli en lezzetlisi oldu. Bir de böyle denemenizi tavsiye ederim.umarım beğenirsiniz.
HOŞÇAKALIN :)
Elinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim😊
Sil