Herkese Merhaba :)
Bugün sizlerle kiminin bayıldığı, kiminin burun kıvırdığı patlıcanın müthiş bir tarifinden bahsedeceğim. Bir zamanlar bende o ikinci guruptaydım maalesef :) Yiyeceksem de illaki yağda kuruyana kadar kızartılıp öyle yemekleri yapılması gerekiyordu. Bu da bütün değerinin kaybetmesi ayrıca kalorisinin gereksiz artması demek :) Ama yeni keşfettiğim yöntem sayesinde çiğden yaptığımız tarife göre hem çok daha lezzetli hemde kalorisi daha düşük oluyor. Neyse daha fazla uzatmadan tarife geçelim :)
Malzemelerimiz;
4 adet orta boy patlıcan
300 gram kıyma
3 adet orta boy domates
6-8 adet ince biber
2 orta boy soğan
Sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Karabiber
Kekik
İşe patlıcanları güzelce yıkayıp pijamalı hale getirerek başlıyoruz. Sonrasında küp küp olacak şekilde doğruyoruz. derin bir kabın içerisine alıp içerisine bir tatlı kaşığı sıvı yağ, yarım çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı kekik, biraz karabiber ve pul biber atıyoruz. Her yerine eşit dağılacak şekilde karıştırıyoruz ve pişireceğimiz fırın kabına döküp 200 derece ısınmış fırına atıyoruz. Böylece çok fazla yağda kızartmamış ama patlıcanları daha lezzetli hale getirmiş oluyoruz. Ayrıca bu yemeği bu şekilde yapmak çok daha kolay ve hızlı oluyor.
Patlıcanlarımız güzelce pişerken iç harcımızı hazırlayabiliriz. Harç için soğanlarımızı küp küp doğruyoruz. Geniş bir tavaya yaklaşık üç yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip kızınca soğanları ekliyoruz. Soğanlar biraz solduktan sonra kıymamızı ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Kıymayı da güzelce açtıktan sonra küçük küçük doğradığımız iki adet domatesleri içine ilave ediyoruz. Yarım çay kaşığı tuz ekleyip domatesler eriyinceye kadar pişirmeye devam ediyoruz. Eğer domates güzelce sulandırmadıysa resimde gördüğünüz kıvama gelecek şekilde su ekleyip kaynayınca ocaktan alabilirsiniz. Bende biraz su ilave ettim.
Bu sırada patlıcanlarınız da aşağıda gördüğünüz kıvamda olduğu zaman tamam demektir. Onu da fırından alıp hazırladığımız iç harcı üzerine döküp biraz karıştıralım. Geriye kalan domatesimiz ile hatta dilediğiniz kadar domates ve biber ile süsleyebilirisiniz. Lezzetli olması için üzerine dizdiğiniz biber ve domateslere biraz tuz ekleyebilirsiniz. Ve 180 dereceye düşürdüğümüz fırına üzerindekiler güzelce kızarana kadar pişmeye bırakabiliriz.
İşte nefis yemeğimiz hazır. Hem çok pratik hemde gerçekten çok lezzetli bir patlıcan tarifi. Kesinlikle şans vermenizi isterim. Umarım dener ve beğenir hatta yorumlarda benimle paylaşırsınız :)
HOŞÇAKALIN :)
Yorumlar
Yorum Gönder