Herkese Merhaba :)
Bugün özellikle mantar sevenlere çok güzel bir tarifim var :) Hem çok hafif hemde çok pratik bir tarif. Beşamel sos tam bir börek havası veriyor hemde hiç hamur, yufka kullanmamış oluyoruz.
Beşamel sos için malzemelerimiz ;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
karabiber
Diğer malzemelerimiz; Makarna, mantar, tuz, sıvı yağ ve kaşar peyniri.
Yapmaya başlarken makarnamızı haşlayalım. Bunun için bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atıp makarnayı içine ilave ediyoruz. Bu tarifte makarna biraz da fırında pişeceği için çok fazla haşlanmasına gerek yok, biraz yumuşadığında süzüp alıcaz. Süzdükten sonra yağlama işlemi yapmıcaz bu tarifte, makarnayı süzüp fırın kabımıza direk alabiliriz.
Makarna hazır olduktan sonra mantarları küp küp doğruyoruz. Ben bu tarif için yaklaşık orta boyda 15 adet mantar kullandım. Doğradıktan sonra bir tavaya yağ koymadan mantarları atalım. İlk önce kendi suyunu salacaktır. Suyunu salıp çektikten sonra bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup biraz kavuralım. Kavrulduğu zaman makarnaların içine karıştırabiliriz.
Mantarlar da bittikten sonra bir küçük tencereye iki yemek kaşığı tereyağını alıp, eridiği zaman iki yemek kaşığı unumuzu ekleyip sürekli karıştırarak unumuzu kavuralım. Unun rengi dönmeye başladığı zaman bir yandan sürekli karıştırarak sütümüzü içine ilave edelim. Sütü ekleyince tuzu ve birazcık karabiberimizi ekleyelim. Koyulaşıncaya kadar topaklanmaması için sürekli karıştırmamız gerekiyor. Koyulaşıp kaynadığı zaman beşamel sosumuz hazır demektir.
Fırın kabında ki makarnalı mantar karışımına beşamel sosunu döküp her yerine eşit dağılması için karıştırıp, yayalım. Sonrasında önceden ısınmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Ben evde olmadığı ve almayı unuttuğum için ekleyemedim ama en üstüne pişmeye yakın kaşar peyniri rendesi koyarsanız üzeri kıpkırmızı kızarmış olacaktır. Fırına koyduktan 15 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini ekleyip, bir 10 dakika kadar pişirirseniz hazır olacaktır.
İşte tarifimiz hazır. Umarım beğenirsiniz:)
HOŞÇAKALIN ...
Yorumlar
Yorum Gönder