Herkese Merhaba :)
Bugün sizlerle görüntüsüyle çok eğlenceli, yapılışı çok basit olan köstebek pastası tarifimi paylaşmak istiyorum. Çok fazla vaktinizi almadan yapabileceğiniz, kremalı bir şeyler yemek istediğiniz zamanlarda kurtarıcı olabilecek bir tarif. İçerisinde ki fındık aroması da gizliden gizliye güzel bir lezzet veriyor. Bu tarifi porsiyonluk da yapabilirsiniz, bütün kocaman bir kek gibi de yapabilirsiniz. Misafire yaptığınız zamanlar da porsiyonluk daha şık, servisi de daha kolay oluyor fakat ben evde canımız kremalı bir şeyler yemek istediği zaman yaptığım için kolaya kaçtım :) Ama bütün halinin de görüntüsü ayrı güzel oluyor bence. Hadi gelin malzemeleri sayalım.
Keki için malzemeler ;
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1,5 su bardağı un
İçi için malzemeler;
2 paket krem şanti
1.5 su bardağı soğuk süt
Islatmak için;
1 paket fındıklı nescafe
1 su bardağı su
Malzemelerimizin tamamı işte bu kadar. Dilerseniz içerisine istediğiniz meyve dilimleri de yerleştirebilirsiniz.
Yapılışına geçecek olursak, ilk önce bir kabın içinde yumurtalar ve şekerimizi (şekerler iyice eriyene kadar) çırpıyoruz. Sonrasında içine sütü ve yağı ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Bütün sıvı karışımlar bittikten sonra ilk önce kakaoyu içine ekliyoruz. Çünkü kakao harcı birden çok koyulaştırabiliyor. Kontrollü gidebilmek için ilk kakaoyu ekleyip ona göre unu azar azar ekleyip bakmakta fayda var. Ne kadar ölçü versem de malzemeden malzemeye kıvam çok değişiyor. Her seferinde aynı şeyi yapsam da hep kıvama bakarak ilerliyorum. Sizlere de yanlış bilgi vermek istemem. Evet kakaoyu ekleyip kaşıkla güzelce karıştıralım. Sonra bir elek yardımıyla 1 bardak unu vanilin ve kabarta tozunu harca eleyelim. Kıvamını kontrol ettikten sonra kalan yarım bardak unu ekleyebiliriz. Bu kekte istediğimiz kıvam ne çok sulu ne çok koyu bir harç. Kaşıktan kolay akacak koyulukta olması gerekiyor. O kıvamı yakaladığımızda un eklemeyi bırakabilirsiniz. Bende 1,5 bardak yeterli oldu. Kıvamı da tutturduğumuzda kek harcımız hazır demektir. Kekimizi yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına dökebilirsiniz. Ben büyük boy yuvarlak borcam kullandım ve harç tam geldi. Sonra da önceden ısınmış 180 derece fırına kek harcımızı sürebiliriz. Bütün keklerde yaptığımız gibi kürdan testi yaparak kekimizin pişip pişmediğini kontrol edip, kürdan temiz çıkarsa keki dışarı alabilirsiniz.
Kekimiz pişene kadar iç harcımızı hazırlayabiliriz. Bunun için bir kapta sütü ve toz krem şantiyi yüksek devirde iyice çırpalım. Krem şanti hazır olunca işlem yapıncaya kadar dolapta bekletelim.
Kekimiz pişti dışarıda biraz ılındı, o zaman hazırlamaya geçebiliriz. İlk olarak bulunduğu kalıptan kekimizi dikkatlice çıkaralım ve altında ki yağlı kağıdı çıkaralım. Keki çıkardıktan sonra aşağıda gösterdiğim gibi üzerini düzler gibi kabarık yerlerini bir bıçak yardımıyla kesip alıyoruz. Ayrıca kekin dış kenarları daha sert kıtır olur. Onları da ince bir katman olarak kesip ayırıyoruz. Bu ayırdığımız parçaları robottan geçiriyoruz. Un haline gelen kekleri üstünü süslemek için kullanıcaz. Kekimize o güzel fındık aromasını verecek olan kahvemizi bir bardak sıcak suyun içinde çözdürüyoruz. Hazırladığımız kahve ile alt kekimizi eşit olacak şekilde ıslatıyoruz. Islatma işleminden sonra alt tabanımızın üzerine bütün krem şantiyi döküp bombeli bir şekilde düzeltiyoruz. En üzerini de hazırladığımız kek parçaları ile güzelce süslüyoruz. Veeee nefis fındık aromalı köstebek pastamız hazır :)
Biraz dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Gerçekten hem çok eğlenceli hem de çok lezzetli bir pasta. Çok da basit malzemeleri var kesinlikle deneyin derim :)
HOŞÇAKALIN :)
Ellerinize sağlık, ben de çok severim köstebek pastayı :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Hem kolay hem çok lezzetli bir tarif :)
Sil