Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

NEFİS GALETA TATLISI


Herkese Merhaba :)

Yeni keşfim olan galeta tatlısıyla karşınızdayım :) Bu tarifi yeni denedim ve bayıldık. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen çok hafif, şeker dengesi çok yerinde ve en üst katıyla çok değişen bir tatlı. Ama böyle muhallebili ve hafif tatlı sevenlerin bayılacağı bir tatlı olduğunu düşünüyorum. Hadi gelin malzemeleri sayalım.

Şerbet için;
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su

Kreması için;
1 lt süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket krem şanti

Alt taban için;
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu
1 bardak şekilmiş fındık

Üzeri için;
1 paket petitbör bisküvi
Yarım tatlı kaşığı tarçın
1,5 yemek kaşığı kakao

Yapılışına geçecek olursak, ılıması gerektiği için ilk olarak işe şerbeti hazırlamakla başlayalım. Bir tencereye suyumuzu ve şekerimizi katıp kaynayana kadar pişirelim. Kaynadığı zaman ocaktan alıp soğumaya bırakalım.




İkinci işlemde alt tabanı hazırlayalım. Altı için ilk önce yumurta ve şekerleri güzelce çırpıyoruz. Şekerler eridiği zaman diğer bütün malzemeleri içine katıp güzelce karıştıralım. Daha sonra büyük kare borcam kalıba karışımı dökelim. Benim elimdeki en büyük tepsi bu olduğu için bunu kullandım sizde bu boyutlarda dikdörtgen ya da yuvarlak kalıp da kullanabilirisiniz. 180 drece önceden ısıttığımız fırında pişiriyoruz. 


Alt tabanımız pişene kadar da muhallebiyi hazırlayabiliriz. Bir tencereye şekeri, sütü ve unu ekleyelim. Ocakta sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp krem şantiyi içine dökelim ve mikserle güzelce çırpalım.




Muhallebide hazır olduğuna göre tek yapmamız gereken üst katmanı hazırlamak. Bunun için petitbörleri robottan un gibi olana kadar çekiyoruz. İçerisine kakao ve tarçını da ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Ve üst katman da hazır.





Alt tabanın üstü kızardığında kürdan testi yapıp temiz çıkarsa fırından çıkarabiliriz. Kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra beklettiğimiz şerbeti üzerine dökelim. Şerbetini çektikten sonra kremasını üzerine döküp eşit bir şekilde yayalım. En üstüne de hazırladığımız bisküvi karışımını dağıtalım. İşte nefis tatlımız hazır. Biraz dolapta dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.






Biz bayıldık bence sizde şans verin :)

HOŞÇAKALIN :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar