Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

BİSKÜVİLİ KOLAY YAŞ PASTA TARİFİ

bisküvili-pasta

Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle hepimizin bildiği petibör bisküviler ile yapılan kolay pastalardan birini paylaşacağım. Bu tarifte dizme şekli ve içine ekleyeceğimiz çikolata sosu ile çok lezzetli ve çok şık oluyor. Yapılışı da çok pratik ve çok hızlı olduğu için acil durumlarda kurtarıcı oluyor. Ayrıca bisküvi ile yapıldığı halde hiç bisküvi gibi olmuyor. Tamamen içinde yumuşak bir kek varmış gibi oluyor. 


Malzemelerimiz;
2 paket kakaolu petibör bisküvi
1 paket kakaolu puding
1 paket çikolata sos
1 litre süt

Üzeri için; 1 paket krem şanti, 1 bardak soğuk süt.

İlk olarak sütümüzü bir küçük tencereye alıp içerisine çikolata sosu ve pudingi ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayana kadar sürekli pişirelim, kaynadığı zaman ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Pudingli sosumuz soğuyana kadar krem şantiyi hazırlayıp dolapta bekletelim. Bir kabın içerisinde krem şanti tozunu bir bardak süt içinde çırparak hazırlayalım.

Sosumuz soğuduğu zaman kare bir kalıbın içine streç film yerleştirelim. Sonra aşağıda gösterdiğim gibi dış cepheyi petibör ile kaplayalım. Sonrasında her bir petiböre bir kaşık sos sürüp dik bir şekilde dizelim. Bütün kalıp dolana kadar aynı işlemi devam ettiriyoruz.



Yukarıda ki gibi bütün kalıp dolduğu zaman sosumuzdan üstüne sıvamak için ayırıp kalan sosu da kalan bütün boşluklara ve üstüne dolduruyoruz. Üzerini spatula ile düzeltip dolapta dinlenmeye bırakıyoruz. Dolapta biraz dinlendikten sonra çıkarıp  bir servis tabağına dikkatlice ters çevirelim. Kalan sos ile de bütün yüzeyi dolduralım.




Sonrasında da dilediğiniz gibi krem şanti ile üzerini süsleyebilirsiniz.





İşte kolay ama çok lezzetli olan yaş pastamız hazır. İlk yapıldığı anda bile çok lezzetli oluyor. Ama biraz dolapta dinlendiği zaman çok çok çok daha lezzetli oluyor. Bence çok pratik ve çok şık duran bir tarif. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

HOŞÇAKALIN :)








Yorumlar

  1. Nefis olmuş ellerinize sağlık :) Bu arada büyük blog takip etkinliğinden geliyorum, harika bir bloğunuz var :) Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ben sizi zaten takipteydim daha yeniyim bu platformda ama geliştirmeye de çalışıyorum kendimi çok sağolun :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar