Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

SUSAMLI KROKAN TARİFİ


Herkese Merhaba :)

Bugün sizlere kahve yanına yapılabilecek, oldukça kolay ve bir o kadar lezzetli, harika bir tarif veriyor olacağım. Ayrıca benim için çok nostaljik bir tarif. Belki sizde görür görmez benim düşündüğümü düşünmüşsünüzdür :) Hala var mı bilmiyorum ama benim çocukluğumda şeffaf ambalajlarda böyle susamlı kıtır kıtır bayram şekeri vardır. Bayılırdım onlara bu yüzden de bu tarifi görür görmez o şekerler geldi aklıma ve bence aynısı oldu. Sizde dediğim şekeri biliyorsanız ya da tarifi merak ettiyseniz buyrun, başlayalım :)

Malzemelerimiz oldukça az ve basit zaten. Tüm gerekenler; 

2 çay bardağı susam
3 çay bardağı toz şeker
3 damla limon suyu

Bu tarifi yaparken biraz hızlı davranmamız gerekiyor. Çünkü şekeri ve susamı yanmadan acımadan almamız ve son hali için donmadan şekil verilmesi gerekiyor.İlk olarak bir tavanın içine susamları alıp orta derece ateşte karıştırarak kavuralım. Güzelce esmerleştiklerinde tavayı ocaktan alalım ve başka bir tabağa aktaralım. Bütün susamların aynı şekilde renk almasına gerek yok, bazıları daha beyaz kalacaktır. Sonrasında geniş bir tavaya şekeri alalım ve üç damla limon damlatıp ocağa alalım. Şekeri hiç karıştırmadan erimesini bekleyelim. Şeker eridiği ve güzel bir kahverengi renk aldığında altını kapatalım ve hızlıca karıştırarak içine kavurduğumuz susamı ekleyelim. Tezgahın üzerine yağlı kağıt serip, hiç bekletmeden susamlı karışımı kağıdın üzerine gökelim. Hızlı bir şekilde tahta kaşık yardımıyla ince bir tabaka halinde yayalım. Donmadan da dilediğiniz gibi kesip şekil verebilirsiniz. Hatta kesmeden tamamen kuruduğunda kırarak da sunum yapabilirsiniz. Düzleştirip şekil verdikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.









İşte nefis kıtır kıtır krokanlarımız hazır. Gerçekten çok tatlı ve çok değişik bir tat. Gördüğünüz gibi yapılışı da çok kolay ve kısa sürede oluyor. Malzemelerimiz de oldukça az. Umarım sizde dener ve beğenirisiniz. Bu tarifte benimle olduğunuz için teşekkür ederim :)

HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

  1. Çok severim, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  2. O şekerlerden hâlâ var, bayramda özellikle onları seçerim. 🤗 Tarifte çok güzel görünüyor deneyeceğim elinize sağlık 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten mi :) bende mutlaka gidip bakıcam ve alıcam. çok teşekkür ederim :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar