Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

SEVİMLİ ÇİÇEK KURABİYE TARİFİM

iki-renkli-kurabiye-tarifi

Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle gördüğünüz sevimli ayrıca çok lezzetli olan kurabiyelerimi paylaşacağım :) Bu kurabiyeler ne taş gibi kıtır kıtır oluyor ne de çok un gibi dağılıyor. Kıvamı, dokusu oldukça yerinde olan tatlı kurabiyelerin şekilleri de çok eğlenceli olduğu için sunum açısından da çok keyifliler. O zaman lafı daha fazla uzatmadan malzemelere geçelim.

Malzemelerimiz;

250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı kakao
5 su bardağı un (200 ml'lik bardak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu 

İlk olarak oda sıcaklığında ki margarin ve yumurtayı yoğuruyoruz. İçerisine sıvı yağı ve pudra şekerini katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasın da kabartma tozu ve vanilini ve biraz un katıp yoğurmaya başlıyoruz. Unu azar azar ekleyerek giderseniz daha kontrollü olacak ve daha kolay yoğurulacaktır. Hamur toparlanıncaya kadar un katıp yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur elden kurtulduğu ama sert olmayan  yumuşak bir hamur elde ettiğimizde olmuş demektir. Olduğu zaman hamuru yaklaşık olarak iki eş parçaya ayıralım ve bir parçasını dışarı alalım. Diğer kalan parçaya kakaoyu ekleyip iyice yedirene kadar yoğuralım. Oldu ki kakao fazla geldi ve hamur çok sertleşti. O zaman birazcık sıvı yağ ekleyip yoğurmaya devam edin hamur yumuşayacaktır. İşte iki renk hamurumuz hazır. Aşağıda ki videodan da yapım aşamasını takip edebilirsiniz.


Hamurlarımız hazır olduktan sonra hamurları tezgahta aşağıda ki gibi parçalara bölebilirsiniz. Böylece daha kolay eş yuvarlaklar elde etmiş oluyoruz. Parçaların her birini eşit büyüklükte, yaklaşık fındık büyüklüğünde yuvarlıyoruz. Daha sonra resimlerde olduğu gibi çiçek oluşturacak şekilde diziyoruz. Siz bu işlemi direk fırın tepsiniz de yapabilirsiniz. Ben daha net gözüksün diye tezgahta yaptım fakat tepsiye alması biraz zor oldu, şekilleri bozuldu :) Bu arada fırın tepsinizi yağlamanıza ya da yağlı kağıt sermenize gerek yok. Ben hiçbir şekilde tepsiye işlem yapmadan yerleştiriyorum ve asla yapışmıyor. Neyse şekilleri verdikten sonra bir kürdan yardımıyla çanak yapraklarını ve orta tomurcuğunu süsleyebilirisiniz.





Bütün süslemeler bittikten sonra önceden ısınmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Üstleri kızarmadan kurabiyelerin altı pembeleştiği zaman fırından alabilirsiniz. O zaman pişmiş demektir. 



Çok şeker değiller mi :) Umarım sizlerde beğenirsiniz. Bir sonra ki tarifte görüşmek üzere...

HOŞÇAKALIN :)




Yorumlar

Popüler Yayınlar