Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

**ÇİLEKLİ MAGNOLYA TARİFİM**

muhallebili-tatlılar

Herkese Merhaba :)

Bugün adını duyduğumuzda çok havalı ve kulağa zor gelen fakat oldukça basit tatlının tarifini paylaşmak istiyorum. Adı gibi tadı da çok güzel oluyor ve gerçekten çok basit. Bildiğimiz muhallebi yapar gibi yapıp hemen hazırlayabiliyoruz. Sunumu da çok şık olduğu için misafirlerimize gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğimiz bir tatlı tarifi. Hadi gelin başlayalım :)

Malzemelerimiz;

Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı şeker
2 tane yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilin
1 paket krema

Diğer malzemeler; Yarım kilo çilek ve cici bebe bisküvi 

İşe muhallebimizi hazırlayarak başlıyoruz. Tencereye muhallebi için saydığım malzemeleri ( krema ve vanilin hariç) boşaltıyoruz. Sonra ocağa almadan biraz karıştırıp, orta göz ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Kaynayıp göz göz olunca ocaktan alıp vanilini ilave edip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuturken ara ara üzeri kaymak tutmasın diye karıştıralım. Muhallebi soğurken biz diğer malzemeleri hazırlayalım. Çilekleri yıkayıp ayıklayıp kalınlığına göre ikiye ya da içe ayıracak şekilde keselim. 8- 10 tane de üzerini süslemek için ayıralım. Sonrasında cici bebe bisküvileri robottan geçirip toz hale getirelim. SÜslemek için gerekli olan tüm malzemelerimiz bunlar.  



Muhallebi soğuduğu zaman ( eğer aceleniz varsa ılıkken de yapabilirsiniz bir sakıncası yok.) içerisine bir kutu kremayı boşaltıp 3-4 dakika çırpalım. Sonra da sunum yapacağımız kaplara ilk önce cici bebeden biraz koyup, yanlarına çilekleri dizelim. Tam ortaya gelecek şekilde muhallebiden dolduralım ve üzerine tekrar cici bebe dökelim. Tüm kapları böyle hazırladıktan sonra üzerini de çilekler ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. 



Süsledikten sonra bir iki saat dolapta bekletirseniz daha güzel oluyor. Ama o an da tüketebilirsiniz.


Muhallebisi, çilek kokusu ve cici bebe bisküvi ile birleşince harika hafif ama lezzetli bir tatlı çıkarıyor ortaya. Malzemeleri de yapılışı da oldukça kolay olduğundan kesinlikle yapmanızı öneririm. Umarım sizde benim kadar beğenirsiniz...

HOŞÇAKALIN :) 


Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar