Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

** LOKUM GİBİ ET SOTE TARİFİM **

beaf-browning

Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle sertleşmeyen, lokum gibi düşen sebzelerle lezzetlendirdiğimiz, hafif sulu bir et sote tarifi paylaşmak istiyorum. Genelde tavada yaptığımız çoğu et tarifleri sertleşip lezzetini vitaminin kaybedebiliyor. Bunun için öğrendiğim ve denediğim bir kaç yöntem var. Bunlarla nasıl hazırladığımı sizlere de anlatmak istiyorum. Çok yumuşak, lezzetli bir sote elde etmiş oluyoruz.

Malzemelerimiz;
500 gram kuşbaşı et
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy yeşil biber
1/2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik

İlk püf noktamız etimiz ne kadar az suyunu salarsa o kadar yumuşak ve lezzetini tutmuş olacak. O yüzden yapmamız gereken tavamızı yağ ile önceden kızdırıp en yüksek ateşte eti mühürlemek. Etlerimizi yıkamadan sadece süzgeçte suyunu akıtıyoruz ve minik küpler halinde ya da ince uzun olacak şekilde doğruyoruz. Tavaya yağımızı alıp tavayı ve yağı iyice kızdırıyoruz. Kızan tavaya etimizi alıp karıştırmadan 2-3 dakika mühürlenmesini sağlıyoruz. Sonrasında tavayı sallayarak ya da kaşık yardımıyla karıştırarak sotelemeye devam ediyoruz. Etimiz sotelenmeye devam ederken sebzeleri hazır hale getirelim. Soğanı, domatesi ve biberleri yaklaşık aynı büyüklüklerde olacak şekilde doğrayalım. Etimiz az da olsa su salabilir, bu suyu çekmesine yakın Yarım yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz. Bu lezzet konusunda ikinci püf noktamızdı. Gerçekten tadına çok iyi bir lezzet katıyor. Yağımızda eridiği zaman soğanları içine ekleyip soğanlarla birlikte sotelemeye devam edelim. Soğanlar iyice yumuşamaya başladığında biberleri ve domatesleri de içine ekleyelim. 3-4 dakika hepsi birlikte sotelendikten sonra baharatları ilave edip içerisine suyu dökelim ve bir kapakla ağzını kapatalım. Domates de suyunu salacak güzel hafif ıslak bir sotemiz olacak. Etimiz güzelce yumuşadığı zaman sotemiz hazır demektir. Et yumuşadıktan sonra sulu seviyorsanız hemen ocaktan alabilir, daha kuru seviyorsanız biraz daha suyunu çekene kadar pişirebilirsiniz. Ama aşağıda gördüğünüz gibi hafif sulu kaldığı zaman çok lezzetli oluyor.








İstediğiniz kıvama geldiği zaman ister pirinç pilavı ister bulgur pilavı ile sunarak afiyetle tüketebilirsiniz. Benim uyguladığım yöntemler ile gerçekten yumuşacıcık, lezzetli bir sote elde ediyorum. Bende işe yaradığı için sizlerle de paylaşmak istedim. Umarım söylediklerim işinize yarar. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar