Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

MUZLU RULO PASTA TARİFİM


Herkese Merhaba!

Bugün sizlerle paylaşacağım tarif muzlu rulo pasta. Keki tam kıvamında, asla kırılmıyor ve yumuşacık oluyor. Eminim denediğinizde siz ve sevdikleriniz bayılacaktır.Hadi gelin hiç beklemeden yapılışına geçelim :)


Bu pastanın keki daha önce takip ettiyseniz lokum kek tarifinde paylaştığım kekin aynısı. Sadece bu kek hamurunu daha geniş bir tepsiye döküp ince olmasını sağlamamız gerekiyor.


Kek için malzemelerimiz; 4 yumurta, 1.5 bardak un, 1 bardak şeker, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, vanilin ve kabartma tozu.

İlk olarak yumurtalarımızı ve şekeri bir kapta şekerler iyice eriyene kadar çırpıyoruz. Sonra sıvı yağ ve sütü ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Bir elek yardımıyla unu, vanilini ve kabartma tozunu eleyerek sıvı karışıma yediriyoruz. Kek hamurumuz hazır. Şimdi bu karışımı borcamlara değilde daha büyük olduğu için dikdörtgen fırın tepsimize döküyoruz. Önceden ısınmış 180 derece fırına atıyoruz. 

Kekimiz pişene kadar iç kremasını hazırlayabiliriz. Ben bu kremayı yapmak için evde hazırladığım kremanın içine hazır pasta kremasını ekliyorum. Bu sayede çok hafif ve çok lezzetli bir krema elde ediyorum.

Yapılışı için gerekenler; 2 bardak süt, 2 yemek kaşığı kakao, 3 yemek kaşığı şeker, 2.5 yemek kaşığı un. Ayrıyetten hazır Dr.Oetker pasta kreması ve bunu hazırlamak için 1 bardak süt ve 50 gram margarin.
Kekin üzeri için ; pudra şekeri

İlk olarak ev yapımı kremamız için bir tencereye saydığım malzemeleri alıp ocakta koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz. Hazır kremanın yapılışı arkasında zaten yazıyor. 1 bardak sütü ve yağı iyice çırptıktan sonra krema tozunu da ekleyip çırpıyoruz.Ev yapımı krema soğuduktan sonra içine hazır kremayı da ekleyip birbirine güzelce karışana kadar çırpıyoruz ve krema hazır :)

Ev yapımı krema

                                                                        Hazır krema
İkisinin karışımı

Kekimiz pişince ocaktan çıkarıp ilk sıcaklığı çıkana kadar bekliyoruz. Kekimiz ılıkken tepsiden alıp bir streçe serip streç yardımıyla dikkatlice rulo haline getiriyoruz. Ve streçle güzelce sarıyoruz. Bu işlemi soğukken yaparsak kekimiz kırılabilir. Bu yüzden ılıkken sarıyoruz.



Son işlem olarak kekimizi dikkatlice açıyoruz. Bütün yüzeyine hazırladığımız kremanın yarısını sürüyoruz. Bir kenarına muzlarımızı dizip zaten kekin kıvrık olan kenarından çok sıktırmadan rulo yapıyoruz. Son kısmından ve uçlarından krema dışarı çıkabilir ama sıkıntı değil. Çünkü dışını da krema ile kaplayacağız.



Kalan kremayı da bütün yüzeyine kaplıyoruz.En üstüne de dilerseniz pudra şekeri serpebilir ister böyle bırakabilirsiniz.





İşte rulo pastamız hazır. Bir gece dolapta beklerse daha güzel olacaktır. Herkese afiyet olsun :)

HOŞÇAKALIN...





Yorumlar

  1. Merhabalar blogunuzu yeni keşfettim :) ve sevdim de takibe alıyorum :) tarifide denicem inşallah 💕 blogum ilginizi çekerse banada beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar