Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

ÇARKIFELEK KURABİYE YAPILIŞI


Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle yine çok eğlenceli bir kurabiye tarifi paylaşacağım. Hem yapılışı çok keyifli hem görüntüsü hemde tadı. Daha ne olsun ki :) Bu kurabiye iki renkli oluşundan dolayı çikolata dolgulu bisküvi havasında oluyor ve herkes çok beğenip afiyetle tüketiyor. Yapım aşamasını, şekillendirme yöntemimi de video da ayrıntılı olarak görebilirsiniz. O zaman başlayalım :)

Malzemelerimiz;

250 gram margarin
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 yemek kaşığı kakao
5 su bardağı un (200 ml'lik bardak)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu 

İlk olarak oda sıcaklığında ki margarin ve yumurtayı yoğuruyoruz. İçerisine sıvı yağı ve pudra şekerini katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Sonrasın da kabartma tozu ve vanilini ve biraz un katıp yoğurmaya başlıyoruz. Unu azar azar ekleyerek giderseniz daha kontrollü olacak ve daha kolay yoğurulacaktır. Hamur toparlanıncaya kadar un katıp yoğurma işlemine devam ediyoruz. Hamur elden kurtulduğu ama sert olmayan  yumuşak bir hamur elde ettiğimizde olmuş demektir. Olduğu zaman hamuru yaklaşık olarak iki eş parçaya ayıralım ve bir parçasını dışarı alalım. Diğer kalan parçaya kakaoyu ekleyip iyice yedirene kadar yoğuralım. Oldu ki kakao fazla geldi ve hamur çok sertleşti. O zaman birazcık sıvı yağ ekleyip yoğurmaya devam edin hamur yumuşayacaktır. İşte iki renk hamurumuz hazır. Aşağıda ki videodan da yapım aşamasını takip edebilirsiniz.

İki renk hamurumuzu hazırladıktan sonra tezgahın üzerine streç film serip arasına beyaz hamuru alalım. Biraz elimizle yayıp üzerine de bir kat streç örtelim. Merdane yardımıyla hamurun kalınlığı yaklaşık 1 cm oluncaya kadar açalım. Bir bardak yardımıyla yuvarlak parçalar çıkaralım. Her bir yuvarlak parçanın içine kakaolu hamurdan minik top yapıp koyalım. Ve kakaolu hamur gözükmeyecek şekilde hamuru kapatıp yuvarlayalım. Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam edelim ve bittiğinde bir pet şişe kapağı yardımıyla videoda gösterdiğim gibi şekillendirelim. Ortasına isterseniz damla çikolata koyabilirsiniz. Ben evde olmadığı için kakaolu hamurdan parça koparıp süsledim.  Bütün kurabiyeleri süsleyip tepsiye dizebiliriz. Önceden ısınmış 180 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim.  Altı pembeleştiği zaman pişmiş demektir. İlk size yumuşak gelecektir ama durdukça içini çekiyor ve çok güzel bir kıvam alıyor. 

     




Veee kurabiyelerimiz hazır :) Ne kıtır kıtır ne yumuşak çok güzel kıvamlı bir kurabiye oluyor. İçi çikolata dolgulu gibi göründüğü içinde çok hoş oluyor. Umarım sizlerde beğenir ve denersiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere,

HOŞÇAKALIN :)




Yorumlar

Popüler Yayınlar