Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

TERBİYESİZ MARUL SALATASI :)

salata-çeşitleri

Herkese Merhaba :)

Başlığın biraz tuhaf olduğunun farkındayım :) Ama bu salata bizim evde bu adıyla meşhur. Eskiden, annemin babaannesinin bu ismi taktığı salata diğer yoğurtlulardan biraz farklı. Hem hazırlanışıyla farklı hemde diğerlerinin tersine ılık servis ediliyor. Ama çok lezzetli, kendini çorba gibi içiren bir salata. İsminin terbiyesiz oluşu ise marulun yapısından dolayı yerken çok fazla akıp, dökülüyor :) Bu yüzden büyük babaannemiz "Terbiyesiz bu salata." dermiş ve öyle kalmış :) Yapılışı ve malzemeleri de oldukça basit. Hadi gelin yapılışına geçelim. Belki bu akşam anısını sizin sofranızda yaşatır. :)

Malzemelerimiz;
Marul
2 diş sarımsak
2 bardak yoğurt
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Su
Tuz

Bu salatayı yaparken marul miktara size göre değişebilir. Salatayı daha sulu arzu ederseniz marulunu az atabilir, daha yoğun isterseniz fazla atabilirsiniz. Bu yüzden miktar vermedim. Arzu ettiğiniz kadar marulu yıkayıp ince ince doğruyoruz. Sonra küçük bir tencerede yarım yemek kaşığı tereyağını eritiyoruz. Eridiği zaman yağ yanmadan altını kapatıyoruz. Derin bir kasenin içine yoğurdu alıyoruz. Yoğurdumuz koyu bir ayran kıvamına gelecek şekilde su ekleyerek sulandırıyoruz. Eğer yoğurdunuz sulu ise çok az su ile açabilirsiniz. Sonrasında içerisine damak tadınıza göre yeterli olan tuzu atıp  ve iki diş sarımsağı rendeleyip karıştıralım. Ve ocaktaki tereyağlı tencerenin altını açıp karıştırarak yoğurdumuzu içine ilave edelim. Kaynamasına izin vermeden sadece içinde yağ çözünecek kadar ılındığı zaman hazır olmuş olacaktır. Yani bir çorba gibi kaynar ya da sıcak olmaması lazım. Hafif ılık bir kıvama geldiğinde içerisine doğradığımız marulları ekleyip, karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.






İşte terbiyesiz marul salatamız hazır :) Daha önce çevremde pişirilerek yapılan marul salatası yapanı hiç duymadım. Sizde yapıyor musunuz? Ya da siz nasıl yapıyor sunuz? Aşağıya yorumlarınızı bekliyorum. Umarım beğenirsiniz.

HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar