Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

RAMAZAN AYININ BAŞ TACI HOŞAF TARİFİ

komposto-tarifi

Herkese Merhaba :)

Başlıktan da anladığınız üzere ramazan ayının baş tacı lezzetlerinden biri olan hoşaf ile birlikteyiz. Biz ailecek ramazanın ilk günü hoşafımızı, bazılarının deyişi ile kompostomuzu kaynatmaya başladık. Özellikle ramazan ayı için baş tacı çünkü şekerimizin düştüğü bu aylarda hele bir de yaza denk gelen ramazanlarda soğuk soğuk aranan içecekler için harika bir lezzet. Hem de içerisinde sağlıklı, kuru ya da taze meyveler olduğu için daha masum gibi geliyor gözüme :) Yapılışı da oldukça kolay zaten, buyrun malzemeler ile başlayalım.



Malzemelerimiz;

2 adet yeşil elma (kırmızı da olabilir)
10 adet kayısı
Kuru üzüm
2 litre su
1,5 su bardağı şeker

Ben bugün yaptığım ölçülere göre malzeme adetlerini verdim ama aslında meyvelerin çokluğu, çeşidi tamamen size kalmış. Çok daha meyveli seviyorsanız miktarını arttırabilirsiniz. Ama su ve şeker oranı böyle olduğu zaman ben çok beğeniyorum. 

İlk olarak elmaları yıkayıp, soyup minik minik doğruyoruz. Sonrasında tencereye suyumuzu alıp bütün meyvelerimizi içerisine alıyoruz. Kuru üzümü tamamen göz kararı attım. Sizde isteğe göre bir avuç, iki avuç ya da daha fazla atabilirsiniz. Tencereyi ocağa alıp kaynayana kadar bekliyoruz. Kaynadığı zaman altını kısıyoruz ve meyveler yumuşadığı zaman içerisine şekeri ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Eğer biraz ekşi seviyorsanız içerisine çeyrek limon atabilirsiniz. Şeker ile birlikte de 5-6 dk daha pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakabiliriz.




Tarifimiz bu şekildeydi. Bu tarif tamamen damak tadına bağlı olduğu için verdiğim ölçülere göre yapacağınız size şekerli gelirse sonradan su; şekeri az gelirse sonradan biraz daha şeker ekleyebilirsiniz. Ben benim tutturduğum, sevdiğim şeklini paylaştım. Umarım sizlerde beğenirsiniz. Sofralarınız bereketli olsun...

HOŞÇAKALIN :)




Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar