Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

˜ BEŞAMEL SOSLU MANTARLI MAKARNA TARİFİ ˜


Herkese Merhaba :)

Bugün özellikle mantar sevenlere çok güzel bir tarifim var :) Hem çok hafif hemde çok pratik bir tarif. Beşamel sos tam bir börek havası veriyor hemde hiç hamur, yufka kullanmamış oluyoruz.

Beşamel sos için malzemelerimiz ;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz 
karabiber

Diğer malzemelerimiz; Makarna, mantar, tuz, sıvı yağ ve kaşar peyniri.

Yapmaya başlarken makarnamızı haşlayalım. Bunun için bir tencereye yarısına kadar su koyup kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atıp makarnayı içine ilave ediyoruz. Bu tarifte makarna biraz da fırında pişeceği için çok fazla haşlanmasına gerek yok, biraz yumuşadığında süzüp alıcaz. Süzdükten sonra yağlama işlemi yapmıcaz bu tarifte, makarnayı süzüp fırın kabımıza direk alabiliriz. 

Makarna hazır olduktan sonra mantarları küp küp doğruyoruz. Ben bu tarif için yaklaşık orta boyda 15 adet mantar kullandım. Doğradıktan sonra bir tavaya yağ koymadan mantarları atalım. İlk önce kendi suyunu salacaktır. Suyunu salıp çektikten sonra bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyup biraz kavuralım. Kavrulduğu zaman makarnaların içine karıştırabiliriz.




Mantarlar da bittikten sonra bir küçük tencereye iki yemek kaşığı tereyağını alıp, eridiği zaman iki yemek kaşığı unumuzu ekleyip sürekli karıştırarak unumuzu kavuralım. Unun rengi dönmeye başladığı zaman bir yandan sürekli karıştırarak sütümüzü içine ilave edelim. Sütü ekleyince tuzu ve birazcık karabiberimizi ekleyelim. Koyulaşıncaya kadar topaklanmaması için sürekli karıştırmamız gerekiyor. Koyulaşıp kaynadığı zaman beşamel sosumuz hazır demektir. 




Fırın kabında ki makarnalı mantar karışımına beşamel sosunu döküp her yerine eşit dağılması için karıştırıp, yayalım. Sonrasında önceden ısınmış 180 derece fırında pişmeye bırakalım. Ben evde olmadığı ve almayı unuttuğum için ekleyemedim ama en üstüne pişmeye yakın kaşar peyniri rendesi koyarsanız üzeri kıpkırmızı kızarmış olacaktır. Fırına koyduktan 15 dakika sonra çıkarıp üzerine kaşar peyniri rendesini ekleyip, bir 10 dakika kadar pişirirseniz hazır olacaktır.




İşte tarifimiz hazır. Umarım beğenirsiniz:)

HOŞÇAKALIN ...



Yorumlar

Popüler Yayınlar