Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

TAVUKLU PATATES YEMEĞİ TARİFİ


Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle yine çok kolay ve çok lezzetli bir ana yemek tarifi paylaşmak istiyorum. Bu patates yemeği tarifi özellikle öğrenciler ve tek yaşayanlar için de hayat kurtarıcı bence :) Çünkü malzemeler oldukça kolay, yapması çok basit ve diğer yemeklere göre çok hızlı pişen bir yemek. Daha ne olsun ki :) O zaman buyrun tarife geçelim.

Bu tarif için gereken malzemelerimiz;
6 adet orta boy patates
1 adet orta boy soğan
Yarımdan biraz az tavuk göğsü
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
Karabiber


Ben bu tarifte patatesi baskın sevdiğim için yarım tavuk göğsünden de az tavuk eti kullandım. Siz bol tavuk etli seviyorsanız yarım tavuk göğsünün tamamını kullanabilirsiniz.

İlk olarak tavuk göğsünü küp küp doğruyoruz. Eğer buzluktan çıkardıysanız tamamen çözünmeden buzluyken keserseniz çok daha kolay olacaktır. Tavuk göğsü çözündüğü zaman çok zorlaştırıyor işi :) Tavuk göğsünü doğradıktan sonra  soğanı ince ince doğrayalım. En son olarak da patatesleri güzelce soyup tavuk göğsünden biraz daha iri küpler halinde doğrayalım. 


Bütün doğrama işlemleri bittiğinde tenceremize yağımızı koyup ocağa alalım. İçerisine ilk önce tavuk parçalarını koyup 2-3 dakika tek başına kavuralım. İyice beyazlaşıp kavrulunca içine soğanı ve salçayı koyup bir iki tur kavuralım. En son patatesleri içine ekleyip baharatlarımızı atalım. Karabiberi göz kararı nasıl seviyorsanız atabilirsiniz ben çay kaşığının ucuyla attım. Ayrıca acı seviyorsanız içine pul biber de ekleyebilirsiniz. Patatesle birlikte de bir iki tur karıştırdıktan sonra üzerini örtecek kadar su ilave edip tencerenin kapağını kapatalım.






Tencereye ilave ettiğimiz su kaynamaya başlayınca ocağı kısık ateşe getirelim ve pişmesini bekleyelim. Ara ara patatesleri kontrol edelim. Yumuşadığı zaman yemeğimiz pişmiş demektir. Yemeğin suyu azalmaya başladı ama patatesler yumuşadı ise de bir kez daha üzerini örtecek kadar su ilave edip pişmesini bekleyelim. Eğer pişirmesini biraz abartırsak patatesler eriyip dağılmaya başlayacaktır. O yüzden çatal ile ara ara bakıp yenecek yumuşaklığa geldiğini anladığımızda ocağı kapatalım. Veee yemeğimiz hazır :) Çok da çabuk sürede pişip yenmeye hazır hale gelecektir.



HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar