Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

SUMAKLI PATATES SALATASI


Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle en çok sevdiğim salata çeşidini paylaşacağım. Bütün malzemeleri ölçerek koydum. Size de tam ölçüleriyle videolu bir şekilde anlatacağım. Bu ölçülerle yağı, tuzu, ekşisi tam kıvamında oldu. Ayrıca bu tarifin diğerlerinden en önemli farkı içinde sumak olması. Ben salatalarda ekşiyi çok çok çok seviyorum. Sumak da patates salatasına ayrı bir lezzet katıyor. Hadi gelin malzemeler ile başlayalım.

Bu tarif için malzemelerimiz;

7 adet orta boy patates
5-6 yaprak marul
1 adet orta boy soğan
Biraz taze soğan
1 adet limon
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı pul biber
Yarım tatlı kaşığı karabiber


İlk olarak patatesleri güzelce soyup küp küp doğruyoruz. Aşağı yukarı hepsinin büyüklüğü aynı olursa haşlarken parçalananlar olmayacaktır. Küçük bir tencereye patatesleri alıp, aşağıda resimde gördüğünüz gibi üzerine çıkmayacak şekilde su koyup kaynatmaya alıyoruz. Suyu kaynadığı zaman içine 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip altını kısıp haşlamaya devam ediyoruz. Ara ara kontrol edip haşlandığı zaman bir süzgece döküp fazla suyu kaldıysa onu süzdürebilir ve soğumaya bırakabilirsiniz.



Patateslerimiz soğuyana kadar iç malzemelerini hazırlayabiliriz. Soğanı ince ince halkalar şeklinde doğruyoruz. Taze soğanları ve marulları da güzelce yıkayıp ince ince kıyıyoruz. Patatesler soğuduğu zaman geniş bir kaseye alıp videodaki sıra ile malzemeleri birbirine karıştırıyoruz. Karıştırma işlemi sırasında gözüme fazla gelen malzemeleri eklemedim. Marul ve soğandan biraz ayırdım. Sizde onları göz kararı ayarlayabilirsiniz. Ama baharatları tam kıvamında oldu. Ayrıca karıştırırken ezmeden alttan yukarı şekilde karıştırmaya özen gösterelim. Yoksa patatesler hemen dağılabiliyor.





Malzemeleri eklerken unuttuğum kocaman bir soğan dilimi yakaladım ve çıkardım :) Ne çıkardı içinden öyle derseniz diye açıklamak istedim :)



İşte salatamız bu kadardı. Sumağın ayrıca kattığı lezzet gerçekten salatayı çok güzelleştiriyor. Umarım dener ve beğenirsiniz.

HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar