Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

MUZLU YULAF TARİFİM #YLF2


Herkese Merhaba :)

Daha önceki yazımı okuduysanız yulaf tarifleri serisine başladığımı belirtmiştim. Geçen hafta elma ile yapılan ve bence en kolay tüketilen tarifi yayımlamıştım. Okumadıysanız elmalı tarife buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu hafta için ise vereceğim tarif muzlu olacak. İnternette de daha önce araştırdıysanız yulafla yapılan tariflerin çoğu muzla yapılıyor. Çünkü gerçekten yulafa çok yakışan bir meyve ve çok kolay çeşitlendirilebiliyor. Bende ilerleyen günlerde muzla başka tarifler de veriyor olacağım. Bu gün vereceğim tarif benim ikinci favorim :)

Malzemelerimiz ;
3 yemek kaşığı yulaf
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
2 çay kaşığı tarçın
1 muz
1 avuç fındık

Yulafımızın temelini ilk yazımda anlattığım gibi yapıyoruz. Bir tavaya yulafı ve ilk önce suyu ekliyoruz. Suyu çektiği zaman sütümüzü ve tarçını ekleyip bir tur karıştırıp sütü çekmesini bekliyoruz. Aslında burası da biraz size kalmış. İlk tarifimi denediyseniz ve o kıvam size biraz katı geldiyse biraz daha sütünü çekmeden ocaktan alıp daha sıvı halde tüketebilirsiniz. Ben sütünü çektiği zaman meyveyle tüketmeyi daha çok seviyorum. 



Evet sütünü çektikten sonra bir tabağa yulafımızı alalım. Biraz soğuduktan sonra muzumuzu dilimleyip üzerine dizebiliriz.


Fındığı hazır olarak kavrulmuş alıp bir avuç üstüne ekleyebilirsiniz. Ben evde kavrulmuş fındık olmadığı için bir avuç fındığı tabağa koyup mikrodalgada kavurdum. Sonrasında kabuklarını ayıklayıp yulafıma ekledim. Gerçekten muz ve fındık yulafa çok yakışıyor. Ben biraz da muzların üstüne hindistan cevizi ekledim, çok azıcık :)


Bir tarifin daha sonuna geldik. Ben gerçekten tüm samimiyetimle keyifle tükettiklerimi sizlerle paylaşıyorum. Umarım dener ve sizde beğenirsiniz :) Bir sonraki yulaflı tarifler de görüşmek üzere,

HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar