Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

**EVDE BARDAK MISIR YAPILIŞI**

   

Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle kimilerinin kokusuna bile bayıldığı, kimilerinin de sevemediği bardak mısır yapılışını paylaşacağım. Dışarıda kazanlar dolusu pişirilen, içine çeşitli malzemeler koyulan bardak mısırlar ne kadar güvenilirdir bilemiyorum. Ama evde yaparsak daha sağlıklı hale getirebilir ve özellikle çocuklar daha güvenilir bir şekilde yemiiş olur diye düşünüyorum.

Ben tam bir mısır aşığı olarak bu tarife bayılıyorum. Mısırı her türlü tüketebilirim :) Özellikle çok sevdiğim biri bardak mısır düşkünlüğüm üzerine "Çok sağlıklı değil, bu kadar yememelisin." diyince evde kendim yapmaya başladım :) Zaten annemden gelen bir özellik mi yoksa ondan göre göre mi bende böyle oldum bilmiyorum ama dışarıda hazır yediğim, beğendiğim her şeyi bende evde yapabilirim diye düşünüp hemen denemelere başlıyorum :) Ve bence bu mısır tarifi de çok başarılı oldu. Yapılışı da oldukça kolay. Hadi gelin nasıl yapılıyor, aşamalarına geçelim.


Malzemelerimiz,
 450 gram dondurulmuş mısır(ya da 2 kutu konserve mısır)
1 yemek kaşığı yağ
biraz tuz

İlk olarak ben A101 den dondurulmuş poşet mısırları kullanıyorum. Bu tarif içinde onu kullandım. Ama siz istediğiniz konserve mısırlardan iki tane de kullanabilirsiniz. Mısırları bir elek ya da süzgeç üzerine döküp suyu varsa süzüyoruz. Sonrasın da bu süzgecin tam oturabileceği bir tencereye, mısırlar değmeyecek kadar kaynamış su koyuyoruz. Kaynayan suyun üzerine de süzgeçteki mısırları oturtuyoruz. 



Ben daha önce suyun içinde haşlamayı da denedim fakat bu kadar lezzetli olmadı. Suyun buharında 10-15 dk kapağını kapatıp pişirirsek, tadını kaybetmeden güzel bir kıvam alacaktır. Arada kapağını açıp biraz karıştırıp, alt üst ederseniz mısırlar eşit şekilde pişecektir. Süre dolduktan sonra mısırları bir kaba alıp henüz sıcakken yağımızı içine atıp güzelce karıştırıyoruz. Mısır sıcak olduğu için yağda güzelce eriyor. Ben margarin kullandım siz isterseniz tereyağıda kullanabilirsiziniz. Ama dışarıda satılanların kokusunu seviyorsanız margarinle deneyin, aynı onlar gibi oluyor. Sonrasında tadına bakarak istediğiniz kadar tuz atabilirisiniz. En sonunda da nar ekşisi, soya sosu, ketçap, mayonez, acı sos vb soslar ile servis yapabilirisiniz. 


İşte bu kadar :) Bence çocuklarınız da çok beğenecektir. Ocak kısmı hariç onlarla birlikte de hazırlayabilirsiniz.

HOŞÇAKALIN :)


Yorumlar

Popüler Yayınlar