Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

HAZIRLARINI ARATMAYAN ÇITIR SOĞAN HALKASI


Herkese Merhaba :)

Bugün sizlerle dün ilk defa denediğim ve sonuçlarına ailecek bayıldığımız soğan halkası tarifini paylaşacağım. Bu zamana kadar hazır pane harçlarıyla, evde yumurta un galeta karışımlarıyla denedim ama hiçbiri bunun kadar çıtır çıtır ve lezzetli olmadı. Aynı zaman da kullandığım malzemelerden dolayı çok fazlada yağ çekmediği için çok hafif, cips kıvamında oldular.

Aslında deneyip beğenirsem bir daha yapıp sizinle bütün aşamaları çekip paylaşacaktım ama dayanamadım :) O kadar beğendik ki son halini çekip size hemen anlatmaya karar verdim. Yine de aşamalarını da resimlememi isterseniz yorumlara bırakın zevkle tekrar yaparım :) Zaten yapılışı çok kolay, o yüzden resimsiz de anlaşılır olur diye düşünüyorum.

Bu tarifin en güzel yanlarından birisi de antin kuntin şeyler almamız gerekmiyor. Hepsi evde bulunabilen malzemeler. Ama bu evdeki malzemelerle emin olun hazırlarına en yakın soğan halkasını elde ettim. O zaman hadi buyrun malzemelere :)

Malzemelerimiz;
3-4 adet orta boy soğan
3 yemek kaşığı mısır nişastası
5 yemek kaşığı un
7-8 dilim ekmek
1 şişe maden suyu
Sıvı yağ

İlk olarak işe soğanlarımız ile başlayalım. Soğanları soyduktan sonra halka halka olacak şekilde bir parmak kalınlığında kesiyoruz.Kestiğimizde iç içe oluyorlar, bu iç içe olanların hepsini elimizle tek tek ayıralım. Soğanlarla işimiz bu kadar. Sonra derin bir kasede unu, nişastayı ve maden suyunu güzelce karıştırıyoruz. Sıvı ama güzel bir kıvamı olan bir harç elde ediyoruz. Daha sonra elimizdeki ekmekleri fırın tepsisine koyup 200 derece fırında kıtır kıtır olana kadar pişiriyoruz. Hatta evde bayat ekmekleriniz varsa onları aynı şekilde kurutup kullanabilirsiniz. Ekmeklerin nar gibi kızarmasını istemiyoruz, kıtırlaşmaları yeterli. Kıtır olan ekmekleri fırından çıkarıp robottan geçiriyoruz. Tamamen un gibi yapmaya gerek yok. İçinde biraz büyük parçalar kalınca daha çıtır çıtır, hazır yediklerimize benziyor. Ekmekleri çektikten sonra yayvan bir tabağa dökebiliriz. Ekmekleri de öğüttüğümüze göre yapılışına geçebiliriz.

Sosumuz, ekmek kırıntılarımız ve soğanlarımız birer tabakta hazırlar. Derin bir tencere içine 3-4 parmak yükseklikte sıvı yağ koyup ocağın altını açalım. Yağımız kızdığı zaman işleme başlıyoruz. Soğan halkalarını tek tek ilk önce sosa, sonra ekmek kırıntısına batırıp arkalı önlü buluyoruz. Sonrasında da kızaran yağın içine atıyoruz. Tek tek bütün soğanları aynı işlemden geçiriyoruz. Soğanlar yağ kızgın olduğu için ilk önce dibe batıp hemen yukarı çıkacaktır. Renk değiştirip güzelce kızardığı zaman bir servis tabağına tek tek toplayabiliriz. 


Biz daha pişirme aşamasında birer birer dayanamayıp yedik :) Çünkü evde yaptıklarımın içinde en orjinali, en lezzetlisi gerçekten bu tarif oldu. Kesinlikle şans vermenizi öneririm. Umarım anlaşılır olmuştur.

HOŞÇAKALIN :) 


Yorumlar

Popüler Yayınlar