Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

KAKAOLU YULAF EZMESİ TARİFİ #YLF4


Herkese Merhaba :)

Yine bir pazartesi ve yine bir yulaf tarifi ile karşınızdayım :) Bu sefer çikolata severler için (kim sevmez ki :) ) bir tarif paylaşacağım. Bu tarif tamamen bir waffle havasında aşırı lezzetli bir tarif. Sadece kahvaltı için de değil, öğle, akşam canınız tatlı çektiği zaman tatlı ihtiyacınızı giderebilecek harika bir tarif.Malzemelerimizi sayarak başlayalım.

Tarif için malzemeler ;
3 yemek kaşığı yulaf
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı dolusu kakao
1 çay kaşığı tarçın
1 adet muz
1 avuç fındık 

Serimizin dördüncü tarifini de tavada pişirerek yapacağız. Temel malzemelerimiz ve yapılışı aynı. Tavamıza yulafı ve suyu döküp ocağa alıyoruz. Yulaf suyunu çektiği zaman sütü ve tarçını içine ekleyip karıştırıyoruz. Tarçın süt su ve yulaf biraz özleştiği zaman ocağın altını kısıp kakaoyu içine ekleyip karıştırarak pişiriyoruz. Zaten hızlı bir şekilde bir muhallebi, lapa arası bir kıvam alacaktır. Yulafımız kıvamını aldığı zaman tavayı ocaktan alıp servis edeceğimiz tabağa alıyoruz. Yulafımız biraz ılınırken bizde fındıklarımızı mikrodalgada yüksek derecede kavuruyoruz. Siz kavrulmuş hazır fındık kullanabilirsiniz. Ben olmadığı için mikrodalgada hemen kavuruyorum. Mikrodalga yoksa bir tava da ocağa alıp da aynı işlemi yapabilirsiniz. Fındıklar kavrulunca kabuklarını ufalayıp bir kaç iri parçalar olacak şekilde kırıyorum. Yulafımızın üstüne muzu dilimleyip dizelim. Etrafına da fındıklarımızı serpiştirelim. İşte yulafımız hazııııır. Şu an bile canım çekti gerçekten :) Tam bir sağlıklı şekersiz, unsuz waffle. Umarım dener ve beğenirsiniz. Bu arada tariflerimi deniyorsanız lütfen yorumlara yazın çok merak ediyorum nasıl bulduğunuzu :)

  

Bu tarif serinin dördüncü tarifiydi. Diğerlerini okumadıysanız buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. Ayrıca tüketmeyi sevdiğim yulaf, müsli, gevrek markalarını yazdığım yazıya da buradan ulaşabilirsiniz. 

HOŞÇAKALIN :)

Yorumlar

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar