Ana içeriğe atla

Nitelikli

MİNİ EKMEK TARİFİ

Herkese Merhaba :) Karantina günleri ile hemen hemen hepimizin hayatına giren  ekmek serüveni beni daha da önce yakalamıştı. Eşimin görevi sebebiyle köy hayatına giriş yapınca, en yakın bakkal da 5 km uzaklıkta olunca iş başa düştü :) Ekmeğimizi, yoğurdumuzu, peynirimizi, çökeleğimizi kendimiz yapar olduk. Başta bu kadar güzel olmuyorlardı tabii ki, deneye yanıla, ekleye çıkara sonunda her seferinde tutan ve bayılarak tükettiğimiz ekmek tarifimi bulmuş oldum. Sıfır katkı maddesi ile, içeriğini bildiğiniz leziz ekmekleriniz olacak. Ben yapacağım zaman biraz fazla yapıp buzluğa atıyorum ve tüketeceğimiz zamandan yarım saat önce çıkarıp çözdürüyorum. Küçük oldukları için çok çabuk çözünüyorlar. Mikrodalga fırınınız var ise bu süre iki dakikaya düşecektir. Hadi gelin tarife geçelim:) Malzemelerimiz; 8 su bardağı un 650 ml ılık su 3 yemek kaşığı instant maya 1 tatlı kaşığı şeker 2,5 tatlı kaşığı tuz Tüm gereken malzemeler bu kadar. İlk olarak ılık suyumuzu bir kaba alıp içerisine mayay

ÇOCUKLAR İÇİN ŞAŞIRTAN OMLET :)


         Herkese Merhaba :)

          Bugün hepimizin afiyetle yiyeceği ama özellikle çocukları düşünerek yaptığım bir tarifi paylaşacağım. Bazı çocuklara yumurta yedirebilmek çok zor olabiliyor. Neyle karıştırırsan karıştır içinden onu seçip ayırabiliyorlar. Ama bu tarifte yumurta olacağını kesinlikle anlamayacaklar :) Patates kızartması sanıp afiyetle proteinleri mideye indirmiş olacaklar :) Malzemeler ve yapılışı çok basit zaten. Ben sadece fikir olması için, böyle sıkıntıları olan annelere bir seçenek sunabilmek için paylaşmak istedim. Ayrıca sadece çocuklar için değil tabi ki, bekarlar, tek yaşayanlar içinde oldukça besleyici, lezzetli ve pratik bir tarif.

 Malzemelerimiz;
2 adet orta boy patates
1 yumurta 
Karabiber
Tuz
Pul biber

          Öncelikle bu malzemeleri herkes için veriyorum. Ama dediğim gibi çocukları için yapacaklar içine 2 yumurta koyup baharatları azaltırsa daha iyi olur diye düşünüyorum. Daha fazla protein tüketmişi olurlar. Baharatlarda bünyelerine ağır gelmesin diye çıkarabiliriz.

          İlk olarak patatesleri yıkayıp soyduktan sonra rendenin geniş delikli kısmında rendeliyoruz. Rende yaptığımız için suyu da çıkacaktır. Biz bu suyunu elimizle sıktırarak akıtalım. Suyunu sıktırdığımız patatesleri ayrı bir kaba alıp içine yumurtayı kırıp, baharatlarımızı ekleyelim. Sonra güzelce karıştırıp birbirlerine özleşmelerini sağlayalım. Bütün hazırlığımız bu kadardı.



          Şimdi bir tavaya 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyalım. Yağımız kızdığı zaman hazırladığımız karışımı tavaya döküp kaşığın tersiyle tavaya yayalım. Çok kalın bir katman olursa içi zor pişecektir. Bu yüzden olabildiğince ince yapmaya çalışalım. Ve dış kenarlarını içeri doğru düzgün bir yuvarlak olacak şekilde toplayalım. Dışarıda kalanlar ince olduğu için çabuk yanmasınlar. Şeklini verdikten sonra ara ara altını bir spatula yardımıyla kontrol edelim. Güzelce kızarınca spatula ile ters çevirelim. Kırılabilir diye isterseniz düz biz tabağı üstüne kapatıp ters çevirerek tavaya tekrar koyabilirsiniz. Diğer yüzüde güzelce kızarınca patatesli omletimiz hazır demektir.



Çocuklarımızı biraz kandırmış olucaz ama onların iyiliği için masum bir kandırmaca bence :) Sizin de uyguladığınız değişik fikirler varsa yorumlara bırakın hepimiz yararlanalım :) 

HOŞÇAKALIN :)

Yorumlar

  1. Ne güzel tarifler 😊 tariflerinizin devamını beklerim bloguma 😊 beklerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkür ederim :) hemen ziyaret edicem :)

      Sil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar